22 Лютого, 2025
Бісквітно-ванільний торт “Весняний пеньочок” із полуничним конфітюром і ніжним вершковим кремом: така смакота

Бісквітно-ванільний торт “Весняний пеньочок” із полуничним конфітюром і ніжним вершковим кремом: така смакота

Торт ванільний бісквіт, полуничний конфітюр, сирно-вершковий крем.

Продукти:

Конфітюр:

  • полуниця 300 г
  • цукор 50 г
  • кукурудзяний крохмаль 25 г
  • 40 мл води

Приготування:

▫️Полуничку проварюємо, пробиваємо блендером, додаємо цукор, розведений крохмаль, проварюємо до густини. Повністю охолоджуємо

Бісквіт:

  • 4 яєчні жовтки
  • 20 г цукру
  • ванільний цукор 10 г
  • 30 г олії
  • 50 г молока
  • 80 г борошна
  • 1/3 ч. л. розпушувача
  • 4 яєчних білка
  • 70 г цукру до білків
  • щіпка солі
  • 1 ч. л. лимонного соку

▫️Жовтки з’єднуємо з ванільним цукром, цукром, змішуємо.

▫️Додаємо молоко, олію, змішуємо.

▫️Просіюємо борошно з розпушувачем, змішуємо.

▫️До білків додаємо сіль, лимонний сік, починаємо збивати, в легку піну порціями вводимо цукор, збиваємо до стабільності.

▫️Поєднуємо дві маси.

▫️Виливаємо на лист, рівномірно розподіляємо.

Випікаємо при температурі 170 градусів близько 15 хвилин.

Крем:

  • мякий сир 400 гвершки 200 мл
  • цукрова пудра 50 г

▫️Поєднати холодні інгредієнти та збити до однорідності.

Просочення:

  • 100 мл води,
  • 50 г цукру довести до кипіння, охолодити.

У застиглого бісквіту обрізаємо краї.

Ділимо на рівні частини. У мене ширина 24 см, поділяю на 3.

Просочуємо,

змащуємо конфітюром,

відсаджуємо крем, розподіляємо.

Скручуємо в рулет одну частину, на неї другу та третю.

У кільце закріплюємо, в холодильник на 2 години.

Змащуємо кремом, прикрашаємо за бажанням. Особливо підійдуть свіжі ягоди.

Приємного чаювання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *