Торт ванільний бісквіт, полуничний конфітюр, сирно-вершковий крем.
Продукти:
Конфітюр:
- полуниця 300 г
- цукор 50 г
- кукурудзяний крохмаль 25 г
- 40 мл води
Приготування:
▫️Полуничку проварюємо, пробиваємо блендером, додаємо цукор, розведений крохмаль, проварюємо до густини. Повністю охолоджуємо
Бісквіт:
- 4 яєчні жовтки
- 20 г цукру
- ванільний цукор 10 г
- 30 г олії
- 50 г молока
- 80 г борошна
- 1/3 ч. л. розпушувача
- 4 яєчних білка
- 70 г цукру до білків
- щіпка солі
- 1 ч. л. лимонного соку
▫️Жовтки з’єднуємо з ванільним цукром, цукром, змішуємо.
▫️Додаємо молоко, олію, змішуємо.
▫️Просіюємо борошно з розпушувачем, змішуємо.
▫️До білків додаємо сіль, лимонний сік, починаємо збивати, в легку піну порціями вводимо цукор, збиваємо до стабільності.
▫️Поєднуємо дві маси.
▫️Виливаємо на лист, рівномірно розподіляємо.
Випікаємо при температурі 170 градусів близько 15 хвилин.
Крем:
- мякий сир 400 гвершки 200 мл
- цукрова пудра 50 г
▫️Поєднати холодні інгредієнти та збити до однорідності.
Просочення:
- 100 мл води,
- 50 г цукру довести до кипіння, охолодити.
У застиглого бісквіту обрізаємо краї.
Ділимо на рівні частини. У мене ширина 24 см, поділяю на 3.
Просочуємо,
змащуємо конфітюром,
відсаджуємо крем, розподіляємо.
Скручуємо в рулет одну частину, на неї другу та третю.
У кільце закріплюємо, в холодильник на 2 години.
Змащуємо кремом, прикрашаємо за бажанням. Особливо підійдуть свіжі ягоди.
Приємного чаювання