Не секрет, що печінка корисна, але вона не всім подобається. Щоб нагодувати цінним продуктом дитину, доводиться придумувати нові рецепти, ховати її під улюбленими інгредієнтами. Куряча печінка сповнена вітамінів, особливо, групи В, тому страви, приготовані з цього продукту, радять вживати в їжу при лікуванні недуг нервової системи та анемії. Якщо продукт в натуральному вигляді викликає огиду, то варто приготувати з нього оладки.
Якщо освоїти класичний варіант приготування, можна повторювати його безліч разів так, що результат порадує всю родину. Готувати подібну несолодку випічку нескладно, вони завжди виходять пишними, пікантними, м’якими. Якщо дотримуватися всіх кулінарних хитрощів, то оладки швидко розхапають з тарілки.
Оладки слідують за класикою жанру обсмажити в сковорідці в олії. Якщо випічка призначена для дієтичного харчування або маленьких дітей, її краще запікати в духовці в силіконових формочках або готувати в пароварці.
Зміст
Класичний рецепт оладок з курячої печінки
Це найпростіший класичний рецепт, який дозволяє приготувати найсмачніші печінкові оладки. Випічка ідеально підходить для святкового столу, хоча її можна поставити на стіл до вечері для всієї родини.
Нам буде потрібно:
куряча печінка – 800 г.;
майонез – 1-2 ст. л.;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
яйце куряче – 1 шт.;
борошно – 3 ст.л.;
олія соняшникова – для обсмажування;
сіль, перець мелений – за смаком.
Приготування страви:
Підготовлену печінку і цибулю пропустити через м’ясорубку. Додати до маси сіль і перець або суміш перців.
Влити в фарш яйце і майонез. Борошно додати порційно, перемішуючи після кожної доданої столової ложки.
Рідке тісто помістити в холодильник, щоб всі складові з’єдналися. На сковороді розігріти олію, викласти оладки столовою ложкою.
Печінка являє собою ніжний і соковитий продукт. Її категорично заборонено перетримувати на вогні, досить буде зарум’янити верхню кірку оладок. Слід додатково переконатися, що м’якуш перестав бути рожевим.
Смажити заготовки по 3 хвилини з одного боку на середньому вогні. Потім перевернути на іншу сторону і обсмажити ще 4 хвилини.
Такі оладки корисні, вони виглядають апетитними і смачними. Потрібно змастити перед подачею на стіл соусом зі сметани з часником. Можна прикрасити їх помідорними скибочками і густо посипати тертим сиром для естетичного зовнішнього вигляду страви.
Як приготувати млинці з курячої печінки, щоб були м’якими і пишними
Смачні оладки з курячої печінки з плавленим сиром можна приготувати з доступних інгредієнтів за кілька хвилин. Подібні млинці виходять ніжними і соковитими, вони відрізняються оригінальною структурою. Кулінари кажуть про те, що подібна страва привертає насиченим вершковим присмаком, забезпеченим якісним плавленим сиром.
Інгредієнти:
0.5 кг. печінки;
1-2 цибулини;
1 велика морквина;
яйце – 1 шт.;
2 ст. л. майонезу;
3-4 ст. л. борошна;
2 плавлених сирка;
сіль – за смаком;
спеції (чорний мелений перець) – за смаком.
Приготування:
Печінку промити і обсушити, видалити всі жилки. Субпродукт пробити в блендері або кухонному комбайні. Натерти на крупній тертці сир і моркву.
Для цього рецепта сир доведеться до натирання злегка заморозити в холодильнику. Слід простежити за тим, щоб оладки не підгоріли. В іншому випадку, оладки будуть неприємно пахнути і злегка гірчити.
Цибулину нарізати невеликими кубиками. Обсмажити в невеликій кількості рафінованої соняшникової олії до рум’яності.
Додати в сковороду моркву, протушкувати її 3-4 хвилини.
Всі гарячі овочі перебити в блендері до стану пюре.
В фарш додати овочеву масу, майонез і яйце. Всипати в нього борошно, сіль, перець, натерті сирки.
Ретельно перемішати фарш до однорідності. Печінкову масу обсмажити на олії з двох сторін по 4-5 хвилин.
Кожна домогосподарка прагне приготувати не тільки смачну, але ще і красиву страву. Потрібно не тільки замісити фарш, але ще дотримати технологію обсмаження оладок. Готові печінкові оладки подаються на стіл в гарячому вигляді, уклавши на картопляне пюре і поливши сметаною.
Оладки з курячої печінки з морквою і цибулею на сковороді
З класичним рецептом оладок з печінки можна експериментувати, нескінченно додаючи в нього корисні спеції та овочі. Щоб страва вийшла приємнішою на смак і ніжнішою, в неї потрібно додати трохи соковитої моркви. За бажанням можна покласти часник і зелень, яка створює дивовижний аромат. Варіант з морквою обов’язково слід приготувати, щоб порадувати рідних.
Інгредієнти:
500 г печінки;
4 ст. л. манної крупи;
1 ріпчаста цибуля;
морква – 1 шт.;
1 яйце;
2 зубки часнику;
олія без запаху;
1 ч. л. солі;
мелений чорний перець.
Спосіб приготування:
Очищену цибулю і моркву порізати великими шматками. Овочі провернути в кухонному комбайні до пюре-подібного стану.
Можна додати в фарш трохи часнику в сушеному вигляді. Ця спеція не підгоряє на сковорідці. Якщо часник всі люблять, то слід збільшити обсяг гострої і пікантної спеції.
Додати підготовлену печінку і часник в масу, знову пропустити через комбайн. В однорідний фарш всипати манну крупу і ретельно перемішати.
Масу посолити і поперчити, додати збите куряче яйце. Знову все перемішати ложкою і залишити для набухання для 20-25 хвилин.
Розігріти олію до того моменту, коли вона почне стріляти. Викласти столовою ложкою тонкі оладки, смажити по 3 хвилини з обох сторін.
Помаранчеві вкраплення моркви можуть не тільки додати соковитості, а й порадувати яскравим зовнішнім виглядом. Подавати оладки радять з жирною сметаною.
Пишні оладки з курячої печінки з манкою
При приготуванні печінкових оладок борошно легко замінюється манкою, яка робить їх легкими. Завдяки подібним властивостям крупи не помічаєш в готових оладках, хоча тіста для них стає набагато більше.
Продукти для приготування:
печінка – 0.5 кг.;
молоко – 0.1 л.;
пшеничне борошно – 5-6 ст. л.;
яйце – 2 шт.;
цибуля – 1 головка;
соняшникова олія – 6 ст. л.;
спеції (мелений перець, сіль).
Приготувати печінковий фарш з манкою кухарі радять з вечора, а смажити вранці наступного дня. Щоб фарш за цей час не обвітрилася, ємність з ним накривають харчовою плівкою.
Процес приготування:
Підготовлені субпродукти пропустити через м’ясорубку або блендер невеликими порціями.
Цибулину розрізати на 4 шматочки, теж перетворити половину з них в пюре.
Додати в тісто яйце, додати за смаком всі спеції. Влити тепле молоко, акуратно всипати манку.
Окремо перебити ріпчасту цибулю, перекласти її в отриманий фарш.
Поставити в холодильник на півгодини для того, щоб манна крупа набухла.
Поступово всипати такий обсяг борошна, щоб тістова маса була схожа на густу сметану.
Влити половину обсягу олії в отримане тісто і перемішати.
Смажити невеликі коржі на розпеченій сковороді в олії, що залишилася приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.
Тісто не слід забивати борошном, якщо не виходить сформувати оладки, краще спекти млинці.
Особливо ніжні оладки сподобаються дітям, які не бажають їсти манну кашу. Щоб організм малюка наповнювався поживними речовинами і вітамінами, треба замаскувати крупу в ароматних коржах, обсмажених на рафінованій олії.
Оладки з курячої печінки для дітей як в дитячому садку
Напевно, не вийде відшукати в світі малюка, який відмовиться з’їсти на сніданок рум’яні оладки. Їх можна комфортно взяти в руки і відкушувати потроху. Таку цікаву властивість домашньої випічки можна успішно використовувати, щоб в дитячий організм потрапляли корисні речовини з печінки. Биточки знадобляться в якості ситного перекусу.
Підготуємо наступні інгредієнти:
800 г підготовленої печінки;
100 г відвареної до напівготовності рисової крупи;
1 велика цибуля;
1 середня морква;
4 ст. л. пшеничного борошна;
1 ч. л. пекарського порошку або розпушувача;
сіль – за смаковими уподобаннями;
мелений чорний перець – за смаковими уподобаннями.
Спосіб приготування:
Печінку ретельно промити, видалити перегородки і згустки крові. Подрібнити до стану пюре звичним способом (м’ясорубка, блендер, кухонний комбайн).
Перекласти печінкову масу в глибоку миску. Цибулю і моркву нарізати великими скибками, теж подрібнити.
Якщо ж дитина любить шматочки цибулі, то її можна нарізати дрібними кубиками й обсмажити в олії.
З’єднати овочеве пюре з печінковим. Додати в тісто відварну рисову крупу, сіль, перець і вимісити все столовою ложкою. В отриманий фарш порційно всипати борошно, перемішуючи масу так, щоб не було грудочок. Розпушувач обов’язково додати в кінці приготування прямо в тісто.
Налити на сковороду олію і розжарити її до появи легкого димку. Викласти порційно фарш і обсмажити по 2 хвилини з обох сторін.
Перевірено на собі, якщо дитина категорично не бажає їсти курячу печінку, потрібно зробити подібні ласощі. Пишні оладки слід готувати в силіконових формах або ж обсмажувати на сковороді. Можна полити улюбленими дитячими соусами, щоб гурман просив повторити страву знову і знову.
Печінкові оладки з курячої печінки з вівсяними пластівцями
Наступний секретний інгредієнт, який додається кухарями в печінкові оладки – це пластівці «Геркулес». Вівсянка відрізняється від манної крупи великою структурою, але це ніяк не впливає на смакові відчуття. Позитивною стороною є те, що злак позитивно впливає на людський організм.
Перелік необхідних інгредієнтів:
печінка куряча – 600 г.;
часник – 2 зубки;
велика цибулина – 1 шт.;
класичні вівсяні пластівці – 1 ст.;
гаряче коров’яче молоко – ½ ст.;
велике куряче яйце – 2 шт. ;
кухонна сіль – за смаком;
перець або суміш перців в меленому вигляді – за смаком.
Приготування:
Залити пластівці гарячим молоком, відставити на 25 хвилин в миску, накритою блюдцем. Завантажити в кухонний комбайн промиту і очищену печінку, часник і нарізану шматочками цибулю.
Влити в чашу комбайна до решти інгредієнтів яйця. Додати в тісто запарену вівсяну крупу. Масу збити, посолити і додати трохи перцю.
Викласти з рідкого тіста коржі в сковороду. На розігрітій олії готувати до рум’яності, перевертаючи, коли одна сторона змінить колір.
Якщо хочеться зробити готові оладки більш дієтичними, після смаження їх потрібно покласти на паперові рушники. В цьому випадку з них стікає зайвий жир. Якщо ж це несуттєво, страву можна відразу подавати на стіл, оскільки вона вже готова до вживання.
Це бюджетний рецепт, оскільки за допомогою вівсянки можна збільшити кількість отриманого фаршу. З такого тіста реально насмажити величезну кількість оладок.
Рецепт оладок з курячої печінки з кабачком в духовці
Якщо додати в тістову основу подрібнений кабачок, то оладки придбають цікавий смак, який припаде до смаку дітям і дорослим. Можна не тільки дотримуватися класичного рецепта, але ще і додавати в тісто додаткові інгредієнти. Подібні оладки зіпсувати неможливо, вони виходять навіть у початківців господарок.
Продукти для приготування:
кабачок – 350-400 г.;
печінка – 450 г.;
яйце – 3 шт.;
кокосова олія – 20 г.;
сіль – 1/3 ст.л.;
зелень кропу – 1 пучок ;
зелень петрушки – 1 пучок.
Не обов’язково використовувати саме кокосову олію, підійде також розтоплене вершкове масло або будь-яка рослинна. Цей дієтичний продукт важко викласти рівномірними коржами на деко, тому його поміщають в форми для кексів для зручності.
Етапи приготування:
Молодий кабачок натерти на крупній шатківниці або тертці для приготування корейської моркви. Отриману масу посолити, перемішати, викласти на сито для того, щоб стекла зайва волога.
Перемолоти в блендері підготовлений субпродукт до стадії середнього помолу. З’єднати в окремій мисці печінку з кабачками, додати дрібно нарізану зелень.
Змішати з фаршем яйця, трохи досолити і відрегулювати кількість спецій. Влити кокосове масло, всипати кабачок без додаткової вологи.
Наповнити отриманою масою силіконові форми для кексів, наливаючи 50-52 грам в кожну формочку.
В цей час розігріти духовку до 180 градусів і відправити на півгодини в нього оладки.
Подавати на стіл готову печінкову випічку можливо, поливши її сметанним соусом зі свіжою зеленню, пахучими спеціями, часником.
Дуже смачні млинці виходять найтоншими, але в проблему може перетворитися то, що вони з’їдаються швидше, ніж готуються.
Товсті печінкові оладки з курячої печінки з рисом і цибулею
Оладки з курячої печінки з рисом виходять ситними, пікантними і розсипчастими. Прекрасно доповнить смак готової страви овочеві салати, тому що вуглеводи і злаки вже включені в наші оладки.
Для приготування страви знадобиться:
печінка – 550-600 г.;
куряче яйце – 1 велике;
рис – ½ ст.;
майонез – 2-3 ст. л.;
кукурудзяна мука – 3-4 ст. л.;
рафінована рослинна олія;
приправи (мелений перець, сіль).
Детальний опис приготування:
Заздалегідь відварити рисову крупу до напівготовності. Цибулю нарізати на кілька частин, відправити в кухонний комбайн.
До цибулі додати підготовлену і промиту печінку і пропустити її через комбайн. Покласти в печінкову масу куряче яйце і майонез в чашу, пюрирувати і їх.
У тісто додати відварену рисову крупу, посолити і поперчити. Загустити рідкий фарш за допомогою додавання борошна.
Масу слід добре перемішати, оскільки від цього процесу залежить щільність оладків. Потрібно перемішувати всі компоненти до тих пір, поки фарш не стане однорідним.
На олію в сковорідку ложкою викласти невеликі оладки. Коли одна сторона стане рум’яною, то заготовку слід перевернути і довести до такого ж стану, як і першу.
Рис – злак сухуватий, тому готувати його важко. У вищевказаному рецепті крупа додасть готовим оладок м’яку структуру і додаткову пишність. Найсмачніше подавати на стіл готові оладки з маринованими огірками.
Дуже смачні оладки з курячої печінки з картоплею
Якщо від сніданку або вечері залишилося 5-6 відварених картоплин, яких всім рідним точно не вистачить, потрібно приготувати цікаву страву. В цьому випадку можна отримати повноцінну вечерю, яка додаткового гарніру не зажадає. Варена картопля допомагає зробити їх грузлими і неймовірно пишними.
Інгредієнти:
печінка – 500 г.;
картопля – 1 кг.;
курячі яйця – 3 шт.;
сушена зелень – 1 ч.л.;
сіль кухонна – 1 ч.л.;
куряча приправа натуральна – 1 ч. л.;
кефір (2.5%) – 300 мл.;
борошно – 1.5-2 ст.;
соняшникова олія.
Цей рецепт заграє новими фарбами, якщо додати правильну зелень. Ідеально підійде сушений кріп і петрушка. Якщо такого немає, можна додати свіжу пікантну зелень. Кефір повинен бути кислуватим, щоб тісто краще піднялося.
Приготування:
Печінку попередньо обробити, промити, висушити паперовими рушниками. Нарізати субпродукти дрібними і тонкими смужками.
Картоплю очистити, вимити, натерти на крупній тертці. Змішати обидва інгредієнта в одній ємності, щоб вони розподілилися рівномірно.
Вбити в основну масу яйця, сушені трави, сіль. Можна додати курячу натуральну приправу і перемішати до однорідності.
Влити в печінковий фарш кефір, не перестаючи замішувати. Акуратно по половині склянки ввести борошно, продовжуючи мішати масу.
Рясне тісто викласти на розпечену сковорідку з олією окремими коржиками. Смажити з обох сторін до хрусткої скоринки.
Дуже соковитими і ніжними виходять печінкові оладки, в які додано картоплю, а не тільки морквина з цибулею. Цей інгредієнт додає пікантності, істотно урізноманітне його смак.
Дієтичні оладки з курячої печінки
Ця страва ідеально підходить тим людям, які стежать за набираються кілограмами. Будуть печінкові оладки корисними при дотриманні знаменитої дієти Дюка. Приготувати корисні печінкові оладки можна легко, якщо дотримуватися всіх етапів рецепта. Готові обсмажені коржі виходять симпатичними і смачними, але залишаться як і раніше дієтичні.
Інгредієнти:
700 г печінки;
1 середня цибулина;
1 куряче яйце;
перець мелений – за смаковими уподобаннями;
олія – для обсмажування;
½ ч. л. солі кам’яної;
сметана – для подачі на стіл.
Поетапне приготування:
Печінку промити, позбавити від жилок і плівок, порізати навпіл.
Великими кубиками нарізати цибулю, перекласти до субпродуктів в блендер або чопер.
У майбутній фарш помістити яйце, сіль, трохи перцю.
За допомогою побутової техніки перетворити всі компоненти в рідке пюре.
Перелити тісто в іншу миску, трохи перемішати ложкою або лопаткою.
Першу порцію обсмажувати без соняшникової олії, перевертаючи за допомогою вилки і дерев’яної лопатки.
Наступні смажити на рослинній олії, щоб вони не спадали і були пишними.
Дані оладки можуть здатися сухими, тому подавати їх на стіл доведеться з нежирними сортами сметани або відповідним соусом. Печінкову страву можна з’єднати з кисломолочними продуктами, тушкованими овочами, підливою, тузлуком з додаванням рубаного часнику.
Печінкові оладки з курячої печінки з гречкою
Гречаники можна приготувати на основі курячої печінки і гречаної крупи, тому вони можуть істотно підвищити гемоглобін.
Перелік продуктів:
600 г субпродуктів;
1 ріпчаста цибуля;
2 яйця;
6 ст. л. вареної гречки;
4 -5 ст. л. борошна;
2 ст. л. топленого вершкового масла;
кілька щіпок солі.
Спосіб приготування:
Промиту печінку нарізати навпіл, цибулину крупно нашаткувати півкільцями.
Пропустити масу через м’ясорубку з дрібною решіткою.
Додати в тістову основу гречану крупу і яйця.
Перемішати ложкою і всипати просіяне борошно.
Знову все вимісити, залишити хвилин на 10-15.
Посмажити в топленому вершковому маслі, періодично їх перевертаючи.
Оладки з гречаною крупою схожі на сальники, хоча в рецепті немає рослинної олії або великої кількості жирів. Вони корисні в дієтичному плані, тому подобаються тим, хто хоче спробувати нову страву з курячої печінки.
Рецепт оладок з печінки курячої з грибами
Якщо готувати оладки з грибами, вони вийдуть ситнішими і ароматними. Подібний вид страви на основі курячої печінки дуже подобається представникам сильної статі, оскільки він підійде в якості закуски до улюбленого спиртного напою.
Інгредієнти:
печінка – 250 г.;
цибуля – 2 шт.;
куряче яйце – 1 шт.;
сало – 100 гр.;
борошно – 2-4 ст.л.;
печериці – 200 г.;
картопля – 2 шт.;
олія;
сіль кухонна – за смаком;
мелений перець чорний – за смаком.
Спосіб приготування:
Дрібно нашаткувати цибулину і гриби.
Налити на розігріту сковороду олію, обсмажити цибулю та печериці до золотистого кольору, постійно перемішуючи їх.
Перекласти підсмажку в скляну миску для охолодження.
Печінку очистити, промити, пропустити з салом через м’ясорубку. Додати підготовлену картоплю.
Всипати в загальну масу остиглі гриби з цибулею.
Потрібно вбити в фарш яйце, додати спеції і перемішати до однорідності.
Постійно перемішуючи, додавати в тісто борошно, поки воно не загусне.
У розігріту рослинну олію викласти ложкою товсті млинці, обсмажувати до утворення рум’яної скоринки приблизно 2 хвилини.
Потім за бажанням протушкувати в казанку з парою чайних ложок води на повільному вогні 10-15 хвилин, щоб оладки придбали додаткову соковитість.
Подавайте печінкові оладки з грибним колесо до воза, склавши їх конвертами або додавши овочевий прошарок. Подібну страву ідеально їсти як гарячими так і холодними. Вони подаються на стіл гарячими і охолодженими, підходять у вигляді другої страви з рисом або маринованими огірками.
Куряча печінка субпродукт корисний і, безсумнівно, смачний. Він може швидко приїстися, але іноді господиня хоче урізноманітнити меню, додавши в нього щось нове. Курячий субпродукт дієтологи настійно радять пропонувати тим, хто не хоче набрати зайві кілограми.
Як несолодкої начинки підходять печериці, морква, кріп, петрушка, шматочок відварного м’яса, копчена ковбаса, плавлений сир, сардельки. Можна перемішати кілька додаткових компонентів для тіста, щоб отримати відмінні оладки, в одну мить відлітають зі святкового столу.
Подібні коржі сподобаються всій родині, їх люблять вживати в їжу малюки. Якщо є блендер або кухонний комбайн, приготування подібної страви не займе багато часу.
Оладки з курячої печінки завжди виходять смачними, хоча їх не доведеться до приготування вимочувати в теплому молоці. Справа в тому, що куряча печінка не володіє специфічним неприємним запахом. Слід просто вимити субпродукт, прибрати з нього плівки і згустки крові. Щоб домогтися соковитості, обов’язково доведеться додавати в фарш нашатковану або пропущену через м’ясорубку ріпчасту цибулю. Для того щоб отримати запаморочливий аромат готової страви, потрібно обов’язково експериментувати з приправами.
Джерело