При ліпленні вареників за класичним рецептом йде чимало борошна. Воно потрібне не тільки в тісто, а й додатково в присипку. Якщо його не використовувати, то при контакті вареники починають липнути до один одному і рватися. Положення здається безвихідним, але при знанні ряду хитрощів для підготовки тіста, можна повністю позбутися від присипки і отримати тонкі соковиті вареники.
Запорука успіху нашого тіста криється в воді з олією. Ми додамо 30 грамів рослинної олії на склянку окропу, потім покладемо в воду сіль і все змішаємо. Тепер ця вода готова, щоб змішатися з тістом.
Решта інгредієнти стандартні: борошно і яйце. Воду різко виливаємо в борошно і швидко перемішуємо. Потім додаємо яйце і вже вимішуємо тісто.
Після замісу тісто накриваємо плівкою і залишаємо на півгодини відпочити. Тепер з ним можна працювати: основа під вареники вже не липне і не вимагає борошна для обсипання.
Не потрібно посипати і папір. Вареники виходять тонкими, еластичними, але не липкими.
Тонкощі на відео:
З такого тіста можна робити і вареники, і пельмені. Приємного апетиту!