24 Лютого, 2025
Вино з яблук – 12 простих рецептів в домашніх умовах

Вино з яблук – 12 простих рецептів в домашніх умовах

Тема домашнього спиртного буде нерозкрита, якщо не додати до переліку міцних напоїв яблучне вино. Цей натуральний шедевр популярний на сімейних і святкових вечірках, але тільки, якщо він був правильно приготований.

Потрібно простежити за тим, щоб фрукти були якісними, тому що гнилі та хворі яблука зіпсують смак готового напою. Саме, тому перед приготуванням напою слід ретельно відсортувати сировину, щоб в бутель потрапили тільки найкращі фрукти.

Найсмачнішими вважаються комбіновані варіанти, оскільки вино виходить цікавим смаком. Продукт відрізняється оригінальним ароматом і яскравістю, головне, не боятися експериментів і шукати улюблених компаньйонів для соковитого яблука.

Слід налаштуватися на те, що чекати дозрівання ігристого напою доведеться довго, адже зріє воно тижнями. В цьому випадку неприємний присмак спирту зміниться ніжним яблучним ароматом. Потрібно тільки бути обережніше з цукровим піском, щоб не отримати занадто солодкий напій.

Зміст
Вино з яблук в домашніх умовах – простий рецепт без соковижималки
Вино
Домашнє вино готувати просто, причому воно виходить дуже смачним на основі свіжих або заморожених яблук. Якщо використовується заморожена сировина, то для запуску процесу бродіння слід використовувати додаткові інгредієнти. В результаті можна отримати терпке вино з приємною кислою ноткою.

Інгредієнти:

Яблука – 6 кг;
Цукор-пісок – 3 кг;
Вода – 3 літра.
Яблука не слід мити до початку обробки. Справа в тому, що на шкірці є наліт, який утворюють природні дріжджові грибки.

Приготування:

Кожне яблуко порізати половинками, видалити з нього серцевину. Нашаткувати невеликими шматочками, скласти в глибоку ємність.

Залити яблучні фрукти достатньою кількістю води. Настоювати в темному місці 35 діб, періодично перемішуючи масу.

Додати 1/3 частину цукру і поставити на ємність гідрозатвор.

Коли процес бродіння завершиться, знову додати таку ж частину цукру. Процідити напій через кілька шарів марлі, розлити по стерильних пляшках або банках. Покласти залишок цукрового піску і настоювати в темному місці ще 2-4 місяці. Можна не додавати в напій цукровий пісок, а просто зберігати його після фільтрації в холодному підвалі. Це не завадить бродінню, але знизить градуси в отриманому алкоголі.

Домашнє вино з яблук без додавання дріжджів
Дуже смачним виходить домашній сидр, приготований з яблук за рецептом без додавання дріжджів. Якщо робити все правильно, на виході вийде повністю натуральне і корисне вино, що вражає дивовижним присмаком і ароматом.

Перелік необхідних інгредієнтів:

10 кг яблук;
1200 гр цукру.
Коли напій розливається в пляшки, їх горлечко обов’язково накривається щільною марлею, щоб зняти осад.

Спосіб приготування:

Магазинні фрукти вимити, нарізати половинками, видаливши попередньо серцевину.
Пропустити через м’ясорубку або соковижималку, залишити у відкритій ємності на 3 дні, не відціджуючи пюре.
Видалити пінку, яка піднялася на поверхню соку, пропустивши масу через сито.
Додати цукровий пісок, перелити яблучний сік в скляну простору ємність і закрити гідрозатворною пробкою.
Настояти протягом 30 днів, а потім розлити по підготовлених пляшках і відставити на 2-3 місяці.
На виході виходить слабкоалкогольне вино, міцність якого складає 12%. Воно відрізняється ніжним фруктовим ароматом, не зберігається більше 3 років. Винороби настійно радять випити його протягом 24 місяців, а потім створити новий напій.

Як зробити вино з яблучного соку в домашніх умовах з родзинками

Цей рецепт вина на основі яблучного соку, приготувати можна дуже просто. Бродіння прискорює додавання в сусло саморобної закваски на основі родзинок або самостійно висушених виноградних ягід.

Будуть потрібні такі інгредієнти:

2200 гр цукру;
6 кг соковитих яблук;
10 ст. л. горілки;
2 ст. л. родзинок.
Запах закваски має значення. Він не повинен бути хімічним, тільки трохи схожим на квас. Якщо запах неприємний або занадто різкий, то масу краще вилити і зробити нову на основі іншого сорту родзинок.

Приготування:

Кожне яблуко розділити на 4 частини, видалити перетинки і насіння гострим ножем.

Пропустити яблучні скибочки через м’ясорубку.

Перемішати отримане пюре і сік з 2 кілограмами цукру.

Додати родзинки, розкласти по стерильних ємностях зі скла. Залити воду, надіти на горлечка рукавички з латексу і відправити в тепло на 21 день.

Отриману мезгу ретельно відцідити через щільну марлю.

У віджатий сік додати склянку цукру, перелити масу в бутель, відставити на тиждень. Знову віджати мезгу через марлю, влити горілку і розлити по невеликих пляшках.

Вино на соково-родзикові основі виходить світло-жовтим, прозорим і дуже ароматним. Аромат залежить від аромату конкретного сорту яблук, який використовується для соку.Вино

Рецепт яблучного вина в домашніх умовах з рукавичкою
Домашнє вино за цим рецептом відрізняється бурштиновим або рожевим відтінком, насиченість якого безпосередньо залежить від сорту яблук. Напій відноситься до столових або кріплених, його п’ють як аперитив до їжі, щоб покращити апетит.

Нам знадобиться:

яблука різних сортів – 10 кг;
вода фільтрована – 2 л;
цукор – 2800 гр.
Плоди для сидру можна зібрати з різних яблук. Змішування різних сортів дозволяє зробити смак готового напою цікавіше, свіжіше і ароматніше.

Спосіб приготування:

Яблука замочити у воді на 5 хвилин, видалити зіпсовані ділянки.
Помістити в соковижималку, не видаляючи серцевину, видавити сік.
Перелити яблучний сік в скляну ємність, всипати в нього цукровий пісок (2 кілограма) і розмішати довгою лопаткою.
Влити воду, поки вона не дійде до плічок бутля для приготування вина.
Одягти на горлечко гінекологічну рукавичку, поставити для бродіння в темне тепле місце на тиждень.
Змішати ще 200 гр цукру з соком, відлитого з бутля, повторити процес через кожні 2 дні, поки кількість цукру не дійде до 800 грам.
Почекати приблизно 30 днів, поки рукавичка не опаде.
Перелити вино в інший посуд за допомогою трубочки так, щоб не захопити осад.
Знову надіти рукавичку на горлечко і відправити в підвал на добродіння ще на 2-3 місяці.
Найдовговічніший сидр вийде з того сорту яблук, які прекрасно зберігаються всю зиму. Подібний напій здатний простояти до наступного літа в прохолодному підвалі. Якщо хочеться вжити вино протягом осені та зими, то на виборі сорту можна не зупинятися.

Вино з яблук і чорноплідної горобини на дріжджах

Щоб отримати вираженого окрасу вино з насиченим смаком, фахівці радять додати до макухи з яблук дрібно наріжані ягоди аронії. Крім додавання відмінно підійдуть плоди чорноплідної горобини, процес приготування напою не змінюється.

Інгредієнти:

горобина – 900 гр;
яблука – 300 гр;
фільтрована вода – 1300 мл;
цукровий пісок – 400 гр;
дріжджі винні – 1 гр.
Винні дріжджі настійно рекомендують брати промислові. Потрібно розуміти, що 5 грамової упаковки вистачає на те, щоб спровокувати бродіння 20 літрів сусла.

Спосіб приготування:

В відповідну банку помістити нарізані кубиками яблука. Чорноплідну горобину пом’яти руками до виділення соку.

Посипати пюре з горобини цукром, додати дріжджі і залишити до повного розчинення.

Перекласти отриману масу в банку до яблук, залити водою.

Одягти на горлечко бутля гумову рукавичку, яку доведеться проколоти після початку бродіння на 2 пальцях голкою. Через місяць яблука і горобина опустяться на дно, тому вміст потрібно процідити, розлити по пляшках і поставити в холодне місце.

У вині ідеально поєднуються яблука і терпкі ягоди, які можуть створити дуже смачний букет. Приготувати спиртне однозначно варто, хоча на це піде дуже багато часу. На виході вийде напій, який за характеристиками не поступиться класичному варіанту.

Вино з груш і яблук по домашньому рецепту без віджиму соку
Подібний слабоалкогольний напій наповнений насолодою соковитих груш і терпкістю яблук. Разом ці фрукти дають легкий приємний присмак, пряний аромат і неймовірний післясмак. Яблучний сидр з грушевим присмаком дуже сильно відрізняється від аналогів м’яким смаком.

Склад продуктів:

7 кг підготовлених яблук;
7 кг нашаткованих груш;
8400 мл води;
2100 гр цукрового піску.
Для приготування напою підходять тільки солодкі м’які і максимально стиглі груші. Соковитий фрукт робить рідину каламутною, тому освітлювати її доведеться не менше 4-5 місяців.

Етапи приготування:

Яблука нарізаємо на четвертинки, видаляємо з них биті місця, серцевини або червоточини.
Нарізаємо на товсті частинки, перекладаємо в кулер для води або бутель з темного скла.
Груші протираємо сухою ганчіркою, нарізаємо на дольки, видаляючи серцевину.
Розміщуємо підготовлені плоди в кулер, засипаємо цукром через воронку і заливаємо водою.
Закриваємо кришкою, що загвинчується, в яку вставлена ​​трубка від крапельниці.
Один її кінець опускаємо в банку з водою, весь час приготування стежимо, щоб рідина не випаровувалася.
Наполягаємо при температурі не нижче 20 градусів тепла приблизно 2 місяці.
Потім проціджуємо через марлю, додаємо ще трохи цукру і розливаємо по пластикових пляшках.
На виході можна отримати десятиградусне сухе вино, яке відрізняється наявністю різкого присмаку спирту. Від нього можна легко позбутися, якщо витримати в холодному приміщенні кілька місяців.

Яблучний сидр – домашній рецепт з яблучного соку
Щоб не мучиться з переробкою фруктів і не віджимати їх, потрібно зробити ароматне вино безпосередньо з яблучного соку. У цьому випадку відразу доведеться настояти рідину, а потім просто відфільтрувати її, щоб зробити світлішим.

Нам знадобиться:

сік з яблук солодких сортів – 5 л;
цукор – 1 кг.
Небажано застосовувати для отримання яблучного вина сік після соковарки. Справа в тому, що він уже позбавлений дріжджових бактерій, а напій з нього виходить прісним через слабке бродіння.

Процес приготування:

Половини або четвертинки яблук пропустити через потужну електричну соковижималку.
Дати емульсії постояти мінімум 6 годин, потім процідити, щоб зняти пюреподібну верхівку.
Перемішати сік з цукром, помістити в пластикову або скляну ємність і накрити кришкою.
Потрясти ємність, щоб цукор повністю розійшовся.
Кожен день доведеться легенько струшувати пластикову пляшку протягом 1-2 місяців.
Злити рідину в іншу ємність за допомогою пластикової трубочки, додатково профільтрувати через кілька шарів марлі і розлити по пляшках для тримісячного дозрівання в холодному темному місці.
Сидр представляє собою продукт бродіння фруктової основи, причому без термічної обробки. У вині зберігаються всі корисні речовини з соковитих яблук, зберігати напій можна 3 роки в щільно закритій тарі і в прохолодному підвалі.

Смачне домашнє вино з яблук і винограду
Дивовижне за смаком вино на основі фруктів і ягід можна отримати при комбінуванні солодкого сорту яблук з зернами чорного винограду. Початківці винороби віддають перевагу рецептам алкоголю з яблук з додаванням винограду, завдяки його бюджетности.

Перелік інгредієнтів:

виноград синього кольору – 1 кг;
цукор – 250 гр;
вода – 1 л;
яблука – 2 кг.
Винні дріжджі не знадобляться, якщо в сік покласти трохи макухи з винограду. Він просто замінюється осадом після того, як було злито виноградне вино.

Етапи приготування:

Виноград потовкти товкачем в пюре з соком. У нього покласти нарізані кубиками яблука разом з серцевиною.
На дні скляної ємності можна залишити макуху від минулого вина або взяти чистий бутель.
Перекласти в нього виноградно-яблучну масу, цукор, надіти на шийку рукавичку або гідрозатвор.
Поставити для бродіння на 7 днів в тепле місце.
Процідити напій, додавши при необхідності додатково цукор. Помістити в скляні пляшки і відправити в холодне місце.
Яблучні вина не доведеться зберігати довго, оскільки вони втратять власний аромат і свіжість. Їх настійно радять випити за рік, причому збереження забезпечується при зберіганні при температурі не вище +12 ˚С.

Яблучне вино з винними дріжджами в домашніх умовах
Не потрібно відкидати таких помічників, як дріжджі, оскільки вони допомагають соку заграти. Дріжджовий запах зникає повністю через кілька місяців, причому на виході виходить якісний продукт.

Продукти для приготування:

9 кг яблук або 3 л свіжовичавленого соку;
1 ч. л. винних дріжджів;
150 гр меду;
150 мл води.
Для виноробства заборонено застосовувати хлібопекарські дріжджі, оскільки вони швидко розвиваються спочатку, а потім гинуть. У проблему перетворюється концентрація спирту, що перевищує 15%.

Спосіб приготування:

Пластикову каністру простерилізувати п’ятивідсотковим розчином йоду. Якщо яблука магазинні, їх потрібно промити, а домашні просто протерти.
Пропустити яблука, нарізані на половини, через соковижималку.
Профільтрувати отриманий сік через марлю або використовувати ситечко, щоб видалити пюре.
Змішати дріжджі з невеликою кількістю соку, поставити в тепле місце для бродіння на 90 хвилин.
З’єднати дріжджову масу з рештою яблучного соку, закрити бутель гідрозатвором і відправити в темне місце на 5-6 днів.
Перелити масу, що забродила в каністру. Поставити сотейник на слабкий вогонь і розчинити в ньому мед з водою, довівши до кипіння.
Остудити до кімнатної температури, з’єднати з пропущеним через сито суслом.
Закрити каністру з підготовленою яблучною масою пластиковою кришкою. Дати побродити 5 днів, раз на добу нацьковуючи гази, трохи відкриваючи кришку.
Розлити в бугельні пляшки через марлю, поставити в холодне місце для дозрівання на 10-15 днів. Можна додати в кожну пляшку по 4 столові ложки цукру для газованого смаку.
Сидр виходить неймовірно смачним, пити його хочеться, завдяки ніжному аромату і золотистому відтінку. Напій можна випити відразу після приготування або дати йому дозріти протягом 4 місяців. Зберігати домашнє вино, приготоване за даним рецептом, можна 3 роки.

Виготовлення домашнього вина з яблук з водою і цукром
Гарне домашнє вино готується і з цілих яблук, і з переробленої сировини. Якщо хочеться отримати дуже смачний напій з цукровим піском, можна використовувати навіть яблучний фреш.

Перелік інгредієнтів:

вода – 1, 5 л;
цукровий пісок – 3, 5 кг;
яблучний сік – 1, 5 л.
Якщо хочеться приготувати вино солодке або ж напівсолодке, потрібно додати в сік в два рази більше цукрового піску. Потрібно бути обережним з додаванням води, щоб не перетворити алкоголь в незрозумілий компот.

Приготування:

Пропустити через соковижималку половинки немитих яблук.
Накрити ємність з отриманим соком і мезгою відрізком марлі або рушником, витримати 2 доби.
Прибрати мезгу за допомогою тарілки або ж шумівки повністю, додати фільтровану воду.
Додати в сік половину цукрового піску і перемішати до розчинення піщинок.
Щільно накрити відро кришкою, вставити в пророблений отвір гідрозатвор з невеликою кількістю води.
Відставити ємність на 45 діб при температурі 25 градусів вище нуля.
Полити отриманий напій залишком цукрового піску, розведеним в напівлітрі яблучного соку.
За допомогою трубки з фільтром процідити сік в іншу ємність, відставити для дозрівання в прохолодному місці на 10 днів.
Після того, як в сусло буде додана чиста вода, зміниться кількість отриманого вина. Щоб смак готового напою не зіпсувався, потрібно застосовувати рідину, яка пройшла через процедуру фільтрації.

Як приготувати яблучне вино з медом без цукру
Смак звичайного яблучного вина можна легко поліпшити самостійно, додавши в нього додаткові ягоди, плоди, спеції. Корисним напій стає, завдяки додаванню в нього квіткового або липового меду. Цей інгредієнт надає готовому напою карамельний присмак, що, безумовно, оцінять гурмани.

Інгредієнти:

яблука – 500 гр;
горілка – 500 мл;
вода – 500 мл;
мед – 5 ст. л.
З яблук обов’язково потрібно видаляти кісточки, плівки, серцевину, щоб уникнути гіркоти в готовому напої. Краще використовувати квітковий або липовий, акацієвий або травневий мед, оскільки каштановий робить вино гірким і терпким.

Спосіб приготування:

Шкірку яблук промити крижаною водою, видалити гнилі місця і серцевину.
Дрібно нашаткувати фрукти, перекласти їх в скляну ємність.
Покласти в окремий сотейник мед, влити горілку або якісний самогон і ретельно перемішати.
Змішати отриману масу з яблуками, втопити шматочки плодів в алкоголі.
Настояти масу при кімнатній температурі не менше 2 тижнів в темній коморі.
Раз в день настоянку ретельно збовтувати для прискорення реакції.
Процідити перебродилу масу через сито, застелене паперовим рушником, в скляну миску.
На цьому етапі спробувати сік на солодкість, додаючи цукровий сироп (100 гр) або додатково мед (2 ст. л.).
Перемішати масу ложкою до повного розчинення меду. Розбавити водою в пропорції 1:1, перелити в скляну пляшку і відставити в темне місце на 10 днів.
Це найбільш простий рецепт медовухи на основі яблук, який порадує всіх любителів вина. Приготувати фруктовий напій нескладно, тому його вибирають початківці винороби. Зберігати ароматне вино рекомендується в темних ємностях з товстого скла.

Швидка домашня наливка з яблук з горілкою
Якщо звичайне слабкоалкогольне вино на основі яблук не підходить, його градус можна підвищити, вливши в нього спиртне. У підсумку, яблучний сидр вийде кріпленим і збережеться набагато довше.

Склад продуктів:

1000 мл горілки (40%);
4 великих яблука;
1 невеликий шматочок кориці;
1-2 ст. л. цукрового піску.
Напій на основі диких яблук або плодів пізніх сортів виходить терпким, тому що наповнений природними нотками.

Етапи приготування:

Натерти на крупній тертці яблука, залишаючи серцевину, і перекласти в стерилізовані банки.
Покласти до яблучної маси корінь кориці, залити горілкою.
Закрити пластиковою кришкою, відправити в темне тепле місце на 2 доби.
Відкинути яблучне сусло на щільну матерію, складену вдвічі, щоб зцідити сік.
Всипати в ємність з яблучним соком цукровий пісок і знову накрити пластиковою кришкою.
Збовтати банку, перелити її вміст в пляшку і щільно закупорити пробкою.
Поставити в холодильник ще на 48 годин для дозрівання.
Яблука прекрасно наполягають на якісному алкоголі, наприклад, горілці або очищеному самогоні, коньяку або спирті, який розведений до 40 градусів. Алкогольна основа може бути будь-якою, тому що результат однаковий у всіх випадках, крім коньяку.

Вино з яблук з дріжджами або ж без них простим рецептом готується з плодів будь-якого забарвлення. Неважливо, коли вони дозрівають, головне, щоб були соковитими і максимально стиглими. Бувалі винороби радять змішати відразу кілька сортів яблук, вони кажуть, що найсмачніше вино виходить із суміші солодких і кислих плодів.

Коли людина готує яблучний сидр, вона повинна скласти пляшки з ним в закриту простору ємність. Це робиться для того, щоб врятувати вміст, якщо пляшка розірветься, або з неї вилетить пробка.

Потрібно обов’язково підписати на склі пляшок чорним маркером дату, коли був поставлений сидр для бродіння, тому що термін придатності цього напою обмежений.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *