М’яке, розсипчасте, дуже апетитне печиво у бюджетному варіанті до чаю та для перекусу. Все готується дуже просто та швидко.
Інгредієнти:
кефір, 180 мл
яйця, 2 шт.
цукор, 60 г
ванілін
сіль, дрібка
олія соняшникова, 100 мл
борошно, близько 400 г
розпушувач, 10 г
цукор та кориця для посипання
Приготування:
Продукти заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб все було однакової температури.
Яйця перебиваємо з сіллю, цукром та ваніліном віночком до однорідності та розчинення цукру.
Вливаємо кефір та олію, добре вимішуємо.
Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в рідку основу і добре вимішуємо тісто, поки воно стане гладким і м’яким, не липким.
Столи присипаємо борошном і розкачуємо пласт тіста з товщиною до 5 мм.
Можна вирізати печиво різними формами або просто нарізати ножем, як вам зручно.
Попередньо обсипаємо пласт цукром. Змішаним із корицею.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.
Випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин, але тут ви вже дивіться за особливостями своєї духовки, печиво має бути добре рум’яним.
Виймаємо печиво, охолоджуємо.
Я подаю це смачне печиво з молоком, чаєм, какао, воно дуже просте, але всій сім’ї та особливо дітям, воно до смаку.