Сьогодні на столі салат “Фаворит”. Страва ситна, яскрава як за кольором, так і за смаковими відчуттями. Часто готую такий салат до приходу гостей. Для спрощення процесу можна використовувати готову корейську моркву, тоді весь процес приготування (за наявності відвареного м’яса) займе лічені хвилини. А летить такий салатик завжди “на Ура”!
А ще цей салат безперечно сподобається тим, хто не вживає майонез, адже в цьому рецепті ми не використовуємо його для заправки.
Салат без майонезу “Фаворит”
Інгредієнти:
яловичина відварена 300 г
кукурудза консервована 280 г
квасоля консервована 280 г
морква 200 г
перець болгарський 1 шт.
петрушка пучок
цукор 0,5 ч. л.
сіль 0,25 ч. л.
приправа для корейської моркви 0,5 ч. л.
аджика гостра 0,5 ч. л.
часник 2 зубці
олія 50 мл
оцет 1 ст. л.
Як приготувати салат без майонезу “Фаворит”:
Підготувати все потрібне. Яловичину зварити заздалегідь і дати охолонути в бульйоні, тому м’ясо не буде надмірно сухим.
Морквину натерти на корейській тертці, викласти у глибокий салатник. Туди ж відправити аджику, сіль, цукор, приправу для моркви, пропущений через прес часник. Перемішати та перетерти руками, щоб морквина пустила сік. Рослинну олію прогріти на сковороді або в мікрохвильовій печі і вилити в миску.
Додати столовий оцет. Змішати та залишити на 10 хвилин.
Викласти нарізану соломкою відварену яловичину та болгарський перець.
Консервовану кукурудзу та квасолю, зливши всю рідину з банок. Всипати нарубану зелень петрушки.
Добре перемішати.
Салат без майонезу “Фаворит”
Краще, якщо перед подачею салат “Фаворит” настоїться хоча б четверть години, щоб усі смаки та аромати об’єдналися.
Салат без майонезу “Фаворит”
Смачного!