Крафіни – паски – покроковий рецепт приготування з фото в домашніх умовах
Інгредієнти:
420 гр борошна
200 мл молока
7 гр сухих дріжджів
4 жовтки
90 гр цукру
50 гр розтопленого та охолодженого вершкового масла
1 ч. л. ванільного цукру
цедра 1 апельсину
1/4 ч. л. солі
150 гр сухофруктів (родзинки, журавлина, вишня…)
Для листкування тіста:
80 гр вершкового масла
Приготування:
- У мисці змішати тепле молоко, дріжджі та 1 ст. л. цукру, розмішати та поставити в тепле місце на 10 хвилин до утворення пишної дріжджової шапочки.
- Борошно просіяти та розділити на 2 частини.
- Жовтки, сіль, цукор та ванільний цукор збити міксером кілька хвилин до отримання пишної білої маси.
- Далі взяти одну частину борошна, додати жовткову суміш, дріжджову суміш, що підійшла, перемішати. Додати вершкове масло, апельсинову цедру і перемішати, додати частинами борошно, що залишилося. Виходить дуже липка борошняна маса.
- Викласти масу на присипаний борошном стіл і почати заміс. Борошно не підсипати. Замішувати тісто поки воно не стане м’яким і не перестане липнути до рук (тісто дуже липне і до столу і до рук, але через хвилин 5 замісу стає щільнішим, перевіряйте липкість вільною чистою рукою, коли перестане липнути, то зніміть з “робочої” руки і столу залишки тіста і трохи підпиливши борошном скачайте в кулю).
- Тісто, скручене в кулю, обмазати олією, покласти в чашу, накрити рушником і залишити в теплому місці на 1-1,5 години для збільшення в об’ємі в 2 рази.
- Тісто поділити на 3-4 частини. Скачати кожну в кулю та залишити на 10 хвилин.
- Взяти одну частину, розкачати в тонкий шар прямокутної форми (40*20). Змастити вершковим маслом, укласти сухофрукти і скачати в рулет.
- Так само зробити з іншими частинами тіста.
- Рулет розрізати гострим ножем посередині вздовж, відступивши пару см. від початку. Закрутити спіраллю одну половинку рулету до початку формуючи дно крафіна. Другу половинку закрутити спіраллю, піднімаючи та укладаючи поверх першої (дивися в каруселі).
- Обережно помістити заготовки у форми для випічки, накрити зверху плівкою або рушником і залишити в теплому місці на 40 хвилин.
- Випікати при 180 градусах 30-40 хвилин до золотистої скоринки (стежте, якщо верх почне підгоряти – накрити фольгою).