Найсмачніша, найсоковитіша, найзапашніша і моя улюблена морква по-корейськи! Спробуйте моркву по-моєму рецепту і в магазині ви точно її купувати більше ніколи не будете. Я в цьому певна!))
ІНГРЕДІЄНТИ:
- морква – 1 кг
- часник – 1 головка
- олія – 100 мл
- цукор – 4 ст.л.
- сіль – 1 ч.л.
- оцет (9%) – 5 ст.л.
- перець чорний мелений – 1 ч. л.
- перець червоний чилі – 1/4 ч.л.
- коріандр мелений – 1 ч.л.
- волоські горіхи – 10 ядер (за бажанням)
Приготування:
- Рецепт розрахований на 1 кг моркви. Бажано моркву брати довгу. Очищаємо її та натираємо на тертці для корейської моркви. Це найскладніше в даному рецепті, але воно того варте.
- Пересипаємо моркву у велику миску і починаємо додавати спеції: одну головку часнику пропускаємо через прес, виливаємо 100 мл олії без запаху, додаємо 1 ч. л. солі (у мене дрібна), 4 ст. л. цукру, 5 ст. л. оцту (9%-го), а також 1 ч. л. меленого коріандру, ч. л. червоного перцю чилі та 1 ч. л. чорного меленого перцю. Тепер ретельно перемішуємо моркву зі спеціями руками.
- Закриваємо щільно кришками та ставимо в холодильник на 24 години.
Смачна, соковита і хрумка морква по-корейськи готова! Спробуйте моркву по-моєму рецепту і в магазині ви точно її купувати більше ніколи не будете. Я в цьому певна!))