1 Березня, 2025
Домашній арахісовий торт «Корівка», за смаком, як київський. Приготування простіше-простого.

Домашній арахісовий торт «Корівка», за смаком, як київський. Приготування простіше-простого.

Ну все ж так просто. Солодощі до чаю, до дня народження без особливих проблем з найдоступніших продуктів, за смаком нагадує київський, тільки він ніжний!

Продукти:

Тісто:

250 г смаженого арахісу
3 яйця
200 г цукру
1 ч. л. ванільного екстракту
300 г вершкового масла
450-500 г борошна
1 ч. л. розпушувача для тіста
Крем:

500 мл вершків жирністю 33-35%
2 банки вареного згущеного молока (з них 3 ст. л. в тісто)
Приготування:

Обсмажений арахіс очистити і перемолоти в блендері. Допускається наявність невеликих шматочків.

Тісто: яйця збити з цукром, додати ванільний екстракт. Потім покласти 3 ст. л. вареного згущеного молока і ретельно збити. Покласти горіхи і вершкове масло кімнатної температури, продовжуючи перемішувати міксером. Далі ввести борошно з розпушувачем і руками замісити м’яке, ніжне тісто. Сформувати кулю, загорнути в плівку і прибрати в холод на 20 хвилин.

Розділити тісто на шматочки вагою приблизно по 100-110 гр.

Кожен шматочок дуже тонко розкачати на папері або килимку. Відразу вирізати коло діаметром 20 см. Обрізки тіста знадобляться для прикраси торта. Випікати коржі в розігрітому до 180 градусів духовці близько 5 хвилин, до легкого золотистого кольору. Готові коржі остудити

Обрізки спекти окремо і подрібнити в крихту.

Приготувати крем: збити вершки до міцних піків, потім ввести згущене молоко і ретельно перемішати.

Зібрати торт, промазуючи кожен корж кремом. Боки також змастити кремом і обсипати подрібненою крихтою. Верх оформити за бажанням або розтопленим шоколадом. Дати торту постояти при кімнатній температурі близько 1 години, потім прибрати в холодильник на ніч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *