Приготуємо простий торт за півгодини.
Інгредієнти для лінивого торта:
листкове дріжджове тісто — 500 г;
вершкове масло — 50 г;
молоко —250 мл;
кокосова стружка — 2 ст. л.;
цукор — 2 ст. л.;
згущене молоко — 150 мл;
ванілін — ½ ч. л.;
борошно — 3 ст. л.
Приготування лінивого торта:
Листкове тісто потрібно викласти на заздалегідь застелений папером для випікання лист. Проколюємо тісто в різних місцях вилкою або дерев’яною шпажкою.
Духову шафу гріємо до температури 180 градусів, випікаємо коржі 15 хвилин.
Виливаємо в глибоку тару молоко, додаємо цукор, ванілін та борошно. Збиваємо інгредієнти, поки крихти цукру не розчиняться у рідині.
Переливаємо молочну суміш у сотейник, готуємо на повільному вогні до загустіння. Як тільки маса охолоне, потрібно вилити в неї згущене молоко, вершкове масло та кокосову стружку. Збиваємо продукти до однорідності.
Отримані коржі ділимо на тонкі пласти, кожен змащуємо кремом. З’єднуємо пласти у повноцінний торт, охолоджуємо у холодильній камері півгодини.
До рецепту лінивого торта можна додати фрукти та ягоди за бажанням. Декоративним елементом служить крихта, що залишилася після коржів.