Сьогодні хочу поділитися рецептом дуже смачного тіста для пасок. Цього рецепта мене навчила моя мама порівняно давно, так як вона сама ним користується вже близько 30 років. Паски виходять легкими, пористими і дуже смачними . Одним словом рецепт перевірений часом.
Приготування:
Отже, спочатку роблю опару. Дріжджі 14 грам ( 2 чайні ложечки ) розпускаю в 375 мілілітрах ( 1/5 склянки ) теплого молока, додаю 1 столову ложку цукру і 5 столових ложок борошна, добре перемішую, ставлю в тепле місце на 20 хвилин для підняття опари. Всього цукру знадобиться 370 грам, а борошна 1 кілограм 200 грам, борошно обов’язково просіюю.
Опара підійшла, перекладаю в миску більше за розміром.
Маргарин 300 грам розтоплюю, додаю в тісто. Він повинен бути кімнатної температури, не гарячий.
Потім яйця 6 штук відокремлюю жовтки від білків. Білки збиваю з рештою цукру, а жовтки додаю в тісто. Так само додаю 0,5 чайної ложки солі, все добре перемішую.
Потім кладу ванільний цукор 15 грам ( ст. ложка ), перемішую.
Після поступово додаю збиті білки з цукром, акуратно перемішую.
Залишається тільки додати, борошно, що залишилася, добре вимісити тісто і прибрати в тепле місце для підйому на 1 -1,5 години.
Тісто підійшло.
Для начинки використовую родзинки 300 грам, за бажанням можна додати більше. Родзинки заздалегідь помила, висушила.
Використовую звичайні паперові форми, вважаю їх найбільш підходящими і зручними. У форми діаметром 14 сантиметрів кладу по 510 грам тіста, в форму діаметром 10 сантиметрів по 180 грам.
Розкладаю родзинки, вмішую їх в тісто.
Далі тісто розкладаю по формах ( форми заздалегідь змастила олією ), ставлю в тепле місце для підйому на 40-60 хвилин. Тісто в формах повинно вийти приблизно 1/3 самої форми.
Тісто піднялося, ставлю деко з майбутніми пасочками в розігріту духовку до 160 градусів на 1 годину.
Через час виймаю з духовки, даю охолонути.
А поки готую глазур. Взбиваю три білка до перших білих піків.
Додаю поступово цукор 110 грам і ванільний цукор 8 грам ( чайну ложку ) .
Паски охололи.
Намазую глазур’ю, посипаю посипкою.