4 Березня, 2025
Набагато смачніше, ніж пиріжки та піца. Косички з сиром та ковбасою: у магазині таких не купиш

Набагато смачніше, ніж пиріжки та піца. Косички з сиром та ковбасою: у магазині таких не купиш

Ми представляємо вам незвичайний рецепт  випічки — косички з ковбасою.

Інгредієнти:
молоко —300 мл;
ковбаса — 200;
сіль — ½ ч. л.;
сир — 150;
цукор — ст. л.;
паприка — ст. л.;
дріжджі — ч. л.;
вершкове масло — 60 г;

борошно — 450 г;
рослинна олія — 3 ст. л.
Приготування:
У тепле молоко висипаємо цукор, сіль та дріжджі. Змішуємо сипучі компоненти з молоком, просіюємо в пару етапів борошно. Замішуємо еластичне та податливе тісто за допомогою олії.

Залишаємо тісто у теплі під плівкою на 40 хвилин. Потім розгортаємо колобок у великий пласт завтовшки не більше 2 мм. Коржик рясно змащуємо теплим вершковим маслом.

Подрібнюємо на середніх зубцях терки сир, нарізаємо ковбасу на невеликі брусочки. Посипаємо пласт тіста паприкою, рівномірно розділимо поверхнею сирну стружку і ковбасу.

Отриманий пласт треба скласти з одного кінця до середини, прикрити складену частину другим кінцем. Нарізаємо отриманий прямокутник витягнутий на аналогічні прямокутники, з меншою стороною в 5 см.

Розрізаємо всі прямокутники посередині, не доходячи до кінця.

Скручуємо дві частини одного прямокутника в косички і з’єднуємо у вільних кінців.

Викладаємо косички на лист, застелений пергаментом. Випікаємо здобу при 180 градусах пів години.

Можна змастити жовтком перед випіканням. Так страва отримає гарну золотисту скоринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *