Найкращий час для внесення підживлень на грядки з морквою настає після проріджування. У цей час варто вдатися до допомоги рідкого біогумусу.
Удобрювати моркву після того, як зайві коренеплоди будуть видалені з грядки, можна і за допомогою нашатирного спирту, якого потрібно 1 столова ложка на 10 л води.
Щоправда, збризкування розчином такої концентрації варто розглядати не як підживлення, а скоріше, як відлякування шкідників, зокрема морквяної блішки.
Після другого проріджування внесіть на грядки золу. 1 склянку варто розбовтати в 10 л води і полити овочі через годину.
Як варіант – займіться приготуванням витяжки, для чого склянка золи заливається кип’ятком і проціджується через добу.
Перед використанням концентрат варто довести водою до об’єму 10 літрів.