3 Березня, 2025
Беру сир і картоплю і готую свої фірмові пиріжки без дріжджів: такі смачні і ніжні, а готуються дуже швидко і просто

Беру сир і картоплю і готую свої фірмові пиріжки без дріжджів: такі смачні і ніжні, а готуються дуже швидко і просто

Простий рецепт смажених пиріжків з картоплею. Їх родзинкою є тісто, приготоване на основі сиру. Тісто виходить дуже м’яким і повітряним, довгий час залишається свіжим. Такі пиріжки виходять набагато корисніше традиційних, а також смачніше і апетитніше.

Готуються вони дуже швидко, тісто не потрібно довго настоювати, на відміну від дріжджового. Сам сир в пиріжках абсолютно не відчувається. Такі пиріжки можна готувати з будь-якою начинкою на вибір.

Інгредієнти:
Для тіста:

Сир – 250 гр.
Яйця – 2 шт.
Сметана – 3 ст. л.
Цукор – 1 ст. л.
Олія – 2 ст. л.
Сіль – 0,5 ч. л.

Сода – ½ ч. л.
Борошно – 300 гр.
Для начинки:

Картопля – 700 гр.
Яйце – 1 шт.
Сіль – 0,5 ч. л.
Вершкове масло – 30 гр.
Молоко – 50 мл.

Цибуля – 1 шт.
Олія – 3 ст. л.
Приготування:
В першу чергу приготуйте начинку. Очищені бульби картоплі відваріть в підсоленій воді до готовності. Варену картоплю розімніть товкучкою, остудити, влийте тепле молоко, вбийте яйце, додайте вершкове масло, ретельно перемішайте. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте її в олії до легкої золотистості. Смажену цибулю додайте в картопляне пюре, перемішайте.

Для тіста в глибоку ємність помістити сир, вбийте яйця, додайте сметану, всипте сіль, цукор і соду. Сметану можна замінити на густий натуральний йогурт. Влийте олію.
Всі інгредієнти ретельно збийте блендером до однорідності.
Борошно просійте через сито, невеликими порціями додайте його в основний склад.
Руками замісіть густе м’яке тісто. Накрийте тісто і відставте на 10 хвилин в сторону.

Тісто розділіть на 12 однакових шматочків, розміром 50-60 грам.
Робочу поверхню присипте борошном, розкачайте кожну кульку в плоский пласт. Зверху викладіть 1 ст. л. картоплі.

Краї тіста щільно скріпіть, повністю закриваючи начинку. Пиріжок з начинкою переверніть швом вниз, злегка розкачайте качалкою.

У сковороді добре розігрійте велику кількість олії, всередину викладіть кілька пиріжків. Смажте їх на вогні трохи вище середнього з двох сторін до придбання золотистої скоринки.

Пиріжки після смаження викладіть на серветку, яка прибере всю зайву олію.
Пиріжки подайте на стіл в теплому вигляді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *