Сьогодні я з рецептом чебуреків! Але не традиційних чебуреків, а з начинкою з картоплі і сиру. Здавалося б, простий бюджетний рецепт, а результат відмінний! Чебуреки виходять з бульбашками, рум’яні з хрусткою тонкою скоринкою.
У картопляних чебуреків є свої плюси, адже ніжне пюре і сир в підсмаженому тісті – це дуже смачно!
Обов’язково спробуйте такий варіант, вам сподобається.
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно – 500 гр
Вода – 250 мл
Сіль – 1 ч. л.
Олія – 4 ст. л.
Для начинки:
Картопля – 7-8 шт.
Цибуля – 1 шт.
Сир – 100 гр
Сіль – за смаком
Зелень – будь-яка, за бажанням ( я взяла суміш петрушки і кропу )
Приготування:
У миску просіюємо 500 гр борошна. Додаємо сіль. Перемішуємо.
Наливаємо 4 ст. л. олії. Добре перемішуємо з борошном.
Наливаємо стакан ( 250 мл ) окропу. Замішуємо досить круте тісто.
Тісто загортаємо в пакет і залишаємо на 20-30 хвилин.
Тим часом готуємо начинку. У підсоленій воді варимо картоплю. Потім її розминаємо до стану пюре з невеликою кількістю відвару.
Додаємо цибулю, обсмажену на олії і сир, натертий на дрібній терці. За бажанням кладемо дрібно нарізану зелень. Перемішуємо.
Тісто розкачуємо в джгут, потім нарізаємо на 14 частин. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт.
На край вийшлих коржів кладемо начинку, надаємо форму чебурека і скріплюємо край за допомогою вилки.
Смажимо чебуреки на олії з двох сторін до золотистого кольору.
Чебуреки з картоплею і сиром готові!