Дуже смачна, м’яка і ароматна пряник. Народилася ідея спонтанно через необхідність рятувати пиво, що залишилося від рогаликів. Вилити шкода ж. Якщо рідини трохи зменшити, а борошна додати, то можна наліпити печеньок. Для любителів солодкого цукру треба додати. Сподобалося всім, навіть синові
Яблучний пряник на пиві
На форму d 24 см
Яблуко 200 г
Пиво безалкогольне 250 г
Цукор 150 г
Сіль щіпка
Олія 50 г
Борошно пшеничне 450 г
Сода 1 ч. л.
Оцет яблучний 1 ст. л.
Родзинки 100 г
Рецепт приготування:
Яблуко очистити, подрібнити блендером разом з пивом, олією, цукром до однорідності.
Додати борошно і погашену соду, перемішати до однорідності.
Додати промиті і обсушені родзинки, ще раз перемішати.
Викласти у форму, змащену олією.
Випікати в розігрітій до 200 гр. духовці близько 50 хвилин. Точний час залежить від духовки.
Готову пряник Остудити і нарізати на квадрати