12 Березня, 2025
Цей ароматний медовий пиріг печу без яєць і молочних продуктів! Дуже смачний ПІСНИЙ рецепт випічки до чаю

Цей ароматний медовий пиріг печу без яєць і молочних продуктів! Дуже смачний ПІСНИЙ рецепт випічки до чаю

Медовий пиріг.

Багато хто мене просили рецепт нової пісної  випічки до  чаю . Повірте це так смачно, що ви навіть не зрозумієте, що це пісний рецепт. Готується він зовсім не складно, а ввечері після прогулянки ви зможете всією сім’єю випити чаю з цим пирогом. Пиріг виходить дуже ароматний, в міру солодкий, злегка вологий.

Хто буде пекти, обов’язково читайте уважно рецепт.

Інгредієнти:
борошно – 350-380 грам
цукор – 180 грам
вода – 200 мл
мед – 3 столові ложки
лимонна кислота – 0,5 чайної ложки
сода – 1 чайна ложка
олія без запаху – 125 мл
горіхи (можна взяти родзинки, курагу) – 200 грам (не більше)
яблука або груші – 2 штуки
Форма діаметром 22 см.

Рецепт приготування:
Потрібно взяти посуд, який можна поставити на вогонь і потім замішувати в ньому тісто. Так просто потрібно буде мити на одну каструлю менше . Каструля повинна бути не маленькою, краще на 2-3 літри.

У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, мед і ставимо на плиту. Нагріваємо до повного розчинення цукру.

Маса не повинна закипіти.

Додаємо лимонну кислоту та соду, перемішуємо вінчиком. При додаванні соди піде реакції та з’явиться висока пінна шапка. Все перемішуємо та знімаємо з вогню.

Яблука або груші нарізаємо тонкими часточками (я робила з яблуками).

У каструлю з нашою сумішшю додаємо олію. Потім додаємо горіхи. На першому фото у мене пиріг з горіхами, на останньому із сумішшю з горіхів та родзинок.

Висипаємо 350 г просіяного борошна і перемішуємо. Виходить повітряне рідке і густе тісто. Якщо вам здасться, що тісто дуже рідке, то додайте ще 30 г борошна, більше не додавайте.

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і викладаємо в неї наше тісто.

Зверху прикрашаємо часточками яблук або груш.

Ставимо в розігріту до 180 градусів Цельсія духовку на 40-50 хвилин. Готовність обов’язково перевіряйте дерев’яною паличкою. На виході вона має бути сухою, без слідів мокрого тіста.

Перший пиріг я пекла у формі діаметром 19 см. Мені довелося помучитися, тому що пиріг довго не пропікався, на виході він вийшов як медовий пряник. Другий раз я взяла дві форми 23125 см. Обидва рази я пекла більшу частину часу за температури 150 градусів Цельсія. Так пиріг точно пропечеться всередині!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *