12 Березня, 2025
Найлінивіша вечеря. Ліниві вареники з картоплею

Найлінивіша вечеря. Ліниві вареники з картоплею

Ліниві вареники з картоплею – відмінне рішення для тих, хто не хоче витрачати час на ліплення традиційних вареників, але все ж таки бажає насолодитися їх смаком. Секрет цього рецепту у простоті та мінімальній кількості інгредієнтів, що робить його доступним для кожного. Картопляне пюре з додаванням манної крупи та борошна створює ніжне тісто, яке легко формувати у будь-які форми. А обсмажування з цибулею та салом надає страві особливої ​​пікантності та насиченого смаку.

Покроковий рецепт приготування страви:
Відваріть 500 г картоплі до готовності, потім зробіть пюре з допомогою спеціальної насадки на блендері. Не використовуйте звичайну насадку, щоб уникнути перетворення пюре на клейстер. За відсутності насадки можна використовувати звичайну товкушку. Додайте в гаряче картопляне пюре одну столову ложку манної крупи та половину чайної ложки солі (або до смаку). Ретельно перемішайте. Коли картопля трохи охолоне, додайте одне яйце і швидко перемішайте.

Поступово додайте 120 г борошна, замішуючи тісто спочатку ложкою, а потім руками. Маса повинна бути однорідною, м’якою та приємною на дотик. Посипте поверхню борошном і вимішуйте тісто близько хвилини, щоб воно стало гладким і не прилипало до рук. Накрийте тісто та залиште його на 10 хвилин. Поки тісто відпочиває, наріжте цибулину та сало (з м’ясним прошарком). Обсмажте сало на сковороді до хрусткої скоринки, потім додайте цибулю і готуйте до золотистого кольору.

Розділіть тісто на кілька частин і розкачайте кожну у довгу ковбаску. Наріжте на шматочки довільної форми. Закип’ятіть воду з лавровим листом та кількома горошинами чорного перцю. Опустіть вареники в киплячу воду, помішуючи, щоб вони не прилипли до дна. Варіть 5-7 хвилин до спливання та збільшення в об’ємі.

Готові вареники перекладіть у миску, додайте смажене сало з цибулею і перемішайте.

При необхідності посоліть і поперчіть. За бажання вареники можна подати із соусом. Ідеально підійде і густа сметана.

Ось що нам знадобиться:
500 г картоплі
1 ст.л. ложка манної крупи
0,5 ч. ложки солі (або до смаку)
1 яйце
120 г борошна
1 цибулина
Сало (або суміш вершкового масла та олії)
Чорний перець
Лавровий лист

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *