Пухнасті оладки як у бабусі завдяки додаванню кефіру. Оладки на кефірі – підійдуть як для лінивого сніданку, так і для вечері. Крім того, вони легко і швидко готуються. Не треба чекати, поки дріжджове тісто підніметься.
У моїй родині мама завжди посипала яблучні оладки цукровою пудрою, хоча вони також чудово смакують з варенням або полити вершками, змішаними з цукром.
(Кількість +- 18 шт)
Інгредієнти:
3 великих яблука
400 мл кефіру
приблизно 2 склянки борошна
1 яйце
2 столові ложки цукру
1 столова ложка ванільного цукру
1 чайна ложка розпушувача або, можливо, харчової соди
1 плоска чайна ложка меленої кориці (за бажанням)
щіпка солі
Додатково:
олія для смаження
вершки з цукром для заливки / цукрова пудра / варення – по бажанню!
ЯК ПРИГОТУВАТИ ЯБЛУЧНІ ОЛАДКИ НА КЕФІРІ?
Яблука помийте, очистіть від шкірки, розріжте на четвертинки, видаліть насіння, а потім наріжте кубиками. За бажанням покладіть в миску і посипте меленою корицею.
У миску влити яйце, додати кефір, додати цукор, дрібку солі і просіяне борошно. Замішуємо до однорідного тіста. Воно повинно мати консистенцію густої сметани.
На сковороді розігріти олію. Покладіть порції тіста дерев’яною ложкою і обсмажте з кожного боку до золотистої скоринки на середньому вогні. Смажені оладки викласти на тарілку, застелену паперовим рушником. Подавати оладки з яблуками на кефірі, посипавши цукровою пудрою, з варенням або поливши змішаними з цукром вершками і посипаними корицею.
Смачного Вам!