Інгредієнти:
кефір – 350 мл (кімнатної температури)
сіль – 1 ч. л.
цукор – 1 ч. л.
яйце – 1 шт
борошно – 500 г
розпушувач – 1 ч. л.
олія соняшникова – 50 мл
Начинка:
фарш – 500 г
цибуля – 2-3 шт
сіль, перець за смаком
картопля (варена) – 200 г
Приготування:
У глибоку миску виливаємо кефір кімнатної температури, всипаємо цукор, сіль, вливаємо одне яйце, перемішати віночком до однорідного стану.
Частками через сито просіюємо борошно з розпушувачем на кілька етапів і замішуємо м’яке тісто. В самому кінці вливаємо олію і добре вимішуємо тісто.
Тісто накриваємо харчовою плівкою і даємо відстоятись 10-15 хвилин.
Приготуємо начинку, на розігріту сковорідку з олією ,( мені подобається готувати на вершковому маслі) висипаємо подрібнену цибулю, злегка підсмажуємо до золотистого кольору. Викладаємо фарш, на свій смак всипаємо сіль, чорний перець, перемішати і готувати до готовності.
Підготовлену начинку пересипаємо в глибоку миску, додаємо варену картоплю, перемішаємо до однорідного стану.
Тісто ділимо на 14 рівних частин, з кожної частини скачати колобок.
Стіл присипаємо борошном, викладаємо шматочок і розкачуємо в невелике коло, у центр викладаємо підготовлену начинку та защипуємо краї у вигляді трикутника.
Відправляємо підготовлені пиріжки в розігріту олію і смажимо з двох сторін золотистого кольору.
Перекладаємо пиріжки на тарілку і подаємо до чаю.
Смачного!