Хвилин 20 пішло на приготування симпатичного листкового печива, яке можна пекти кожен день, змінюючи смак різним варенням або джемом. Готове тісто економить час, тим більше воно всім по кишені ( в морозилці може довго зберігатися ). Спробуйте найпростішу і швидку випічку – листкове печиво.
Продукти:
бездріжджове листкове тісто – 500 г,
джем або варення – 4 стол. ложки,
цукор – 2 чайн. ложки,
кориця – 1 чайн. ложка
Приготування:
Бездріжджове листкове тісто трохи відтаює, розгортаємо від середини вгору-вниз і вправо-вліво ( не дуже тонко ).
Один пласт змащуємо джемом за смаком.
Накриваємо другим пластом ( він повинен бути такого ж розміру, як перший ).
Розрізаємо на смужки шириною 2-3 см.
Беремо паличку для суші і натискаємо на смужку тіста ( посередині, уздовж ), робимо поглиблення.
Виходять ось такі заготовки для майбутнього печива.
Розкладаємо їх на деку, застеленому пергаментом або килимком. Змочуємо водою ( кісточкою ) і посипаємо сумішшю з кориці і цукру.
Випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 °.
Печиво “підросте” в духовці, апетитно розшарується, а будинок наповниться ароматом кориці. Начебто нічого особливого не робили, а отримали смачне частування до чаю. Спробуйте зробити так само.