Сьогодні приготувала холодну окрошку з редисом, сметаною, огірками і зеленою цибулею, і скажу вам що це дуже смачно та просто.
Інгредієнти:
На 2 л води буде потрібно:
Картопля середня – 4 шт
Ковбаса варена – 300 г
Яйця – 5 шт
Огірки – 2 шт
Редис – 150 г
Цибуля зелена – 1 пучок невеликий
Кріп зелень – за смаком
Сметана – 1 стакан
Сіль – за смаком
Лимонний сік – за смаком
Приготування холодної окрошки
Окрошку я готую на воді, мені подобається на хлібному квасі і на молочній сироватці, але моя сім’я бажає на воді. Замість сметани кладуть майонез, але я додаю сметану, так як подобається моїй родині.
- Воду кип’ятимо і охолоджуємо.
- Картоплю відварюємо, охолоджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками.
- Яйця відварюємо, охолоджуємо і нарізаємо також кубиками.
- Огірки і редис промиваємо, просушуємо і нарізаємо смужками.
- Ковбаса або шинка повинна бути свіжою, нарізаємо дрібними кубиками.
- Цибулю і кріп промиваємо, просушуємо і подрібнюємо.
- Всі підготовлені інгредієнти з’єднуємо, додаємо охолоджену воду, сметану, сіль і лимонну кислоту за смаком.
Перемішуємо і ставимо в холодильник.
Для приготування окрошки потрібно використовувати тільки охолоджені інгредієнти.
Смачного!