Булочки зі смаком піци – тісто приготувала я своє улюблене на кефірі, Ви можете своє приготувати, з такого тіста я готую і різні пироги.
Інгредієнти:
300 г кефіру
90 г олії
450 г борошна
20 г свіжих дріжджів (сухих утричі менше)
1 ст. ложка цукру (за смаком)
1/3 ч. ложки солі
Приготування:
Кефір теплий (не гарячий!) змішати з олією, додати сіль, цукор, дріжджі та перемішати.
Борошно просіяти, додати поступово в кефірну суміш, замісити тісто.
Накрити і поставити в тепло на хвилин 60.
Тісто, що добре піднялося, обім’яти, розділити на рівні шматочки, у мене 11 шт по 80 г, підкачати в кульки, накрити і дати тісту хвилин 10 відпочити.
Деко застелити пекарським папером, розкласти кульки, приплюснути їх до коржів приблизно 1-1,5 см заввишки.
Дати відстоятись хвилин 20. Перед випіканням у середині булочок зробити поглиблення, не чіпаючи краю.
Змастити заготовки жовтком змішаним із 1 ст. ложкою молока, посипати кунжутом. У середину булочок покласти будь-яку на Ваш смак начинку.
Випікати в розігрітій до 200 ° C духовці до золотистого кольору, приблизно 15-20 хвилин.
У мене начинка: кружечки молочних сосисок, часточки помідорів, сир кубиками.
Це так просто і так смачно, а дітки взагалі були у захваті – щиро рекомендую!