Дуже смачні та ароматні булочки – поки вони випікаються, аромат стоятиме по всьому будинку. А часу на приготування треба всього 45 хвилин!
Булочки з часником
Знадобиться для тіста:
250 г сметани або кефіру, натурального йогурту,
3/4 ч. л. солі,
1/2 ст. л. цукру,
70 мл олії,
320-360 г борошна,
10 г розпушувача;
Для начинки:
пучок петрушки,
2 стебла зеленої цибулі,
3 ст. л. сметани,
до смаку сіль,
1 ч. л. сушеного часнику;
Для змащення:
1 жовток,
1 ч. л. молока
Приготування:
Змішати сметану, сіль, цукор та олію.
Додати борошно та розпушувач.
Для сметанного тіста треба 320 г борошна, для кефірного або йогуртового – 360 г.
Тісто виходить дуже приємне, що не липне до посуду та рук.
Прикрити тісто плівкою та залишити відпочивати.
У цей час порізати петрушку та цибулю.
Сметану змішати з сіллю та часником.
Тісто розділити на 2 частини.
Підпилити стіл, розкотити одну частину тіста в пласт розміром приблизно 24х34 см.
Змастити пласт сметаною з часником, трохи не доходячи до одного довгого краю, де буде шов.
Посипати змащену частину тіста зеленню.
Згорнути в рулет. Защипнути шов.
Розрізати рулет на 8 однакових частин. Викласти на застелене деко і змастити жовтком, змішаним із молоком.
Повторити дії для другої частини тіста.
Випікати при 180 градусах 20-25 хвилин.