10 Березня, 2025
Швидкі булочки із зеленню та часником – готую до борщу або замість хліба.

Швидкі булочки із зеленню та часником – готую до борщу або замість хліба.

Дуже смачні та ароматні булочки – поки вони випікаються, аромат стоятиме по всьому будинку. А часу на приготування треба всього 45 хвилин!

Булочки з часником
Знадобиться для тіста:

250 г сметани або кефіру, натурального йогурту,
3/4 ч. л. солі,
1/2 ст. л.  цукру,
70 мл олії,
320-360 г борошна,
10 г розпушувача;
Для  начинки:

пучок петрушки,
2 стебла зеленої цибулі,
3 ст. л. сметани,
до смаку сіль,
1 ч. л. сушеного часнику;
Для змащення:

1 жовток,
1 ч. л. молока
Приготування:

Змішати сметану, сіль, цукор та олію.
Додати борошно та розпушувач.

Для сметанного тіста треба 320 г борошна, для кефірного або йогуртового – 360 г.
Тісто виходить дуже приємне, що не липне до посуду та рук.
Прикрити тісто плівкою та залишити відпочивати.
У цей час порізати петрушку та цибулю.
Сметану змішати з сіллю та часником.
Тісто розділити на 2 частини.
Підпилити стіл, розкотити одну частину тіста в пласт розміром приблизно 24х34 см.
Змастити пласт сметаною з часником, трохи не доходячи до одного довгого краю, де буде шов.
Посипати змащену частину тіста зеленню.
Згорнути в рулет. Защипнути шов.
Розрізати рулет на 8 однакових частин. Викласти на застелене деко і змастити жовтком, змішаним із молоком.
Повторити дії для другої частини тіста.
Випікати при 180 градусах 20-25 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *