ІДЕАЛЬНЕ ТІСТО ДЛЯ ВАРЕНИКІВ:
– 400 мл кефіру
– 1 чайна ложка соди без гірки
– щіпка солі
– 2 чайні ложки цукру
– 3 ст ложки олії
-+ – 600 г борошна
Рецепт приготування:
Замішуємо тісто спочатку вінчиком, потім рукою. Даємо відпочити під плівкою 20 хвилин.
Тісто ділимо на три частини, робимо “ковбаски” та нарізаємо на шматочки. З шматочків робимо круглий коржик, додаємо пів чайн. ложки цукру в кожен і 3 вишні. У мене з кісточками можна кісточки витягнути, але тоді додаємо з вишнею трошки крохмалю в кожен вареник.
Закип’ятити воду в пароварці або мантоварці (моїй років 20) накриваємо кришкою та варимо 6-7 хвилин.
Акуратно знімаємо вареники в миску, присипаємо цукром або вершковим маслом, щоб не злиплися.
Моя мама готувала такі вареники у звичайній каструлі, обв’язавши її марлею і накриваючи мискою, принцип тієї ж пароварки.