Свого часу на все приготування навряд чи піде більше 20 хвилин, а результат буде вищим за усілякі похвали!
Інгредієнти:
Сало сире близько 2 кг.
Сіль (у мене пішло близько 600 гр.)
Чорний мелений перець 3-4 ст. л. (чим більше тим краще)
Лавровий лист 3-4 шт
Часник
Приправа для шашлику
Приготування:
- Беремо сало, зачищаємо шкірку ножем та нарізаємо на шматочки, як показано на фото.
- Змішуємо сіль, чорний мелений перець, мелений лавровий лист і добре все перемішуємо.
- Обвалюємо кожен шматочок сала і укладаємо у відповідний харчовий контейнер.
- Зверху засипаємо сало соляною сумішшю, накриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на 5-6 днів.
- Дістаємо і добре промиваємо шматочки від солі під прохолодною водою.
- Частину шматочків я обвалюю в тертім часнику, частину в приправі для шашлику, а решту залишаю як є. Мені подобається, коли сало саме обвалюється в часнику, а не шпигується ним при засолюванні. Скільки пам’ятаю, завжди у сім’ї готували саме так.
Шашличну приправу найкраще купувати на ринку, там, як правило, суміш приготують прямо при вас, і вона буде максимально насиченою та ароматною.
- Готові шматочки прибираємо в морозилку на 3-4 години, щоб все схопилося, потім дістаємо, запаковуємо по пакетах і прибираємо на тривале зберігання.
Маринуємо сало сухим посолом
Після першого відправлення в морозилку можна знімати пробу.
Завжди добре тримати таку закуску у морозилці!
Кожен шматочок виходить по-своєму смачний та особливий! Мати гарне сало в морозилці про запас завжди чудово!
З відвареною картоплею, на шматочку хліба з цибулею або просто на закуску: результат завжди чудовий! Думаю, тут зайве щось говорити, це дуже смачно! Якщо не пробували такий спосіб, обов’язково приготуйте рецепт відмінний і перевірений часом.