9 Березня, 2025
Таку печінку будуть їсти навіть ті, хто її не любить: просто і смачно

Таку печінку будуть їсти навіть ті, хто її не любить: просто і смачно

Сьогодні готуємо смачну страву з курячої печінки. Готується просто, а виходить дуже смачно – це своєрідний закусочний  пиріг. На зрізі виглядає красиво та цікаво. З такою подачею страву оцінять навіть не любителі печінки.

Його можна подати, як на повсякденний стіл, так і на святковий як закуску. Ну, дуже смачно виходить, а робиться простіше простого.

Печінковий рулет в духовці
Зміст
Інгредієнти:
печінка куряча 300 г

 яйце 4 шт.
сир 80 г
морква 1 шт.
цибуля ріпчаста 1 шт.
олія 2 ст. л.
цибуля зелений пучок
сіль 0,5 ч. л.
перець мелений щіпка

Приготування:
Підготувати все потрібне. Два яйця зварити, два залишити сирими.

Курячу печінку промити і опустити в киплячу воду., всипати сіль.

Варити протягом 5 хвилин з моменту повторного закипання, збираючи сіру піну, що утворюється. Будьте обережні і не пропустіть момент, інакше накип може пролитися через край каструлі. Рідину злити, шматочки промити.

Нарізати крупно, викласти в миску. Печінка не повинна бути повністю готовою, вона “дійде” у духовці.

Морквину натерти на тертці, ріпчасту цибулю подрібнити чверть кільцями. Сковороду прогріти із олією і викласти овочі. Смажити до м’якості та появи легкого рум’янцю. Помістити до печінки разом із натертим твердим сиром.

У миску розбити два сирі яйця, варені очистити і нарізати кубиками. Висипати подрібнену зелену цибулю, приправити меленим перцем, посолити. Інших спецій не потрібно.

Перемішати.

Форму для випічки, у мене силіконова розміром 10х22 см, змастити олією, викласти підготовлену масу, розрівняти.

Випікати у духовці, розігрітій до 170 градусів, 20 хвилин. Куряча печінка готова, але перед подачею страві потрібно дати трохи охолонути, так буде зручніше нарізати та красиво подати. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *