10 Березня, 2025
Приправу з листя хріну роблю весь сезон і на зиму багато закриваю: підходить до всього, смачна, витрачаю 10 хвилин свого часу

Приправу з листя хріну роблю весь сезон і на зиму багато закриваю: підходить до всього, смачна, витрачаю 10 хвилин свого часу

Роблю цю заготовочку весь сезон, поки є свої листя хрону. Готувати одне задоволення, на пару баночок йде, від сили, 10 хвилин! Підходить така штука майже до всього: використовую як заправку в свіжих  овочевих салатах, як самостійний соус до м’яса або риби, та й просто, як пасту на хліб або гріночку – все смачно!

Інгредієнти:
Листя хрону – 200 г.
Помідори – 1,3 кг.
Часник – 80 г.
Гострий перець – 1 шт.
Олія – 80 мл.
Хмелі-сунелі – 1,5 ч. л.
Цукор – 2 ч. л.
Сіль – 1,5 ч. л.
Вихід: 3 банки по 0,5 л.

Приготування:

  1. Листя хріну ретельно промиваємо, вирізаємо тверду серцевину і відразу перекладаємо в блендер.

Замість блендера можна використовувати і м’ясорубку.

  1. Наступним кроком закладаємо в блендер соковиті м’ясисті помідори.
  2. Додаємо часник, гострий перець і перемелюємо до повної однорідності.
  3. До отриманої масі вливаємо олію, всипаємо хмелі-сунелі, сіль, цукор і ще раз включаємо блендер, щоб спеції як слід перемішалися.
  4. Розкладаємо суміш по чистих сухих баночках, закручуємо кришками і прибираємо на зберігання.

Готову суміш зберігаємо в холодильнику або підвалі до 3-ох місяців. А для більш тривалого зберігання її можна заморожувати!

Суміш виходить ароматна, пряна і в міру гостра! Гострота прийнятна, навіть очі не сльозяться. Тому багатьом вона припаде до смаку, намазати на хлібець до м’яса або додати в свіжий овочевий салат – одне задоволення! Сміливо пробуйте, проста і, дійсно, смачна штуковина!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *