Порційний салат з куркою. Типу Цезаря, але дуже бюджетно
На 2 порції знадобиться:
– філе курячої грудки 2 шт. (1/2 грудки середнього розміру)
– приправа для курки 1/2 ч. ложки
– яйця 2 шт.
– помідори 2 шт.
– листя салату 2 жмені
– сир твердий 30 гр.
– майонез 1 ст. ложка з гіркою
– сметана 1 ст. ложка з гіркою
– часник 1 зубчик
– гірчиця зернова по можливості 1/2 ч. ложки
– хліб тостовий 2 шматки
– олія для смаження
Рецепт приготування:
Куряче філе (1/2 курячої грудки) розрізаємо вздовж на 2 шматки товщиною близько 1 см.
Поливаємо 1 ч. ложкою олії, натираємо приправою для курки. Як правило, такі суміші вже містять сіль, тому додатково солити не потрібно.
Ставимо варити яйця круто – 7 хвилин після закипання.
Паралельно розігріваємо сковороду та смажимо куряче філе з обох боків до готовності (по 3 хвилини на середньому вогні).
Забираємо курку зі сковороди і відразу ж всипаємо порізаний дрібними кубиками хліб.
Збризкуємо трохи олією і посипаємо сушеними травами за бажанням (я посилала трохи базиліком).
Помішуючи сушим хліб, перетворюючи його на сухарики, протягом декількох хвилин. Зварені яйця заливаємо холодною водою.
Починаємо збирати салат. Розрізаємо зубчик часнику та зрізом натираємо порційні тарілки.
Потім часник пропускаємо через прес, додаємо майонез, сметану та по можливості гірчицю. Перемішуємо заправкою.
На тарілки викладаємо порване руками листя салату.
На них – порізані помідори.
Далі нарізану скибочками курку.
І нарізані кружальцями яйця.
Поверх розподіляємо заправку.
Посипаємо сухариками.
Посипаємо дрібно натертим сиром.
Наш бюджетний Цезар готовий