Для цієї аджики потрібно багато зелені. А перець пекучий для цієї аджики спеціально підв’ялювали, щоб збільшити гостроту приправи. Я цей крок пропускаю. Готую зі свіжого пекучого перцю.
Інгредієнти:
3 великих головки часнику
3 стручка свіжого пекучого зеленого перцю ( хоча можна і червоного )
2 пучка базиліка ( краще зеленого )
2 пучка петрушки
2 пучка кропу
1 пучок кінзи
кілька листочків м’яти за бажанням
2 ст. л. солі
2 ст. л. оливкової олії ( а краще — олії волоського горіха )
Приготування:
Зелень добре промити, обсушити, часник очистити. Все пропустити через м’ясорубку. Додати в отриману суміш сіль і олію і ретельно перемішати до повної однорідності.
Розкласти приправу в маленькі баночки, закрутити і поставити в холодильник.
Додавати в будь-яку страву: обмазувати курку і м’ясо перед запіканням, “здобрювати” соус, мазати на хліб, додавати до гарнірів.
А якщо Ви захочете приготувати смачний гострий соус, то ця зелена аджика просто створена для цього. Беремо майонез ( в дієтичному варіанті — йогурт з гірчицею ) або сметану, або протерті помідори і додаємо аджику зелену. Виходить чудово смачно.
А для гурманів — додати до аджики мелені волоські горіхи. Це нереальний смак зелені, перцю, часнику і горіхів. На грінку або на брутальний шматок ковбаси або м’яса — то, що треба! А я і в яєчню додаю це чудо.
Пряні, гострі соуси, різні, але дуже смачні здивують Вас і Ваших близьких. Спробуйте приготувати – це дуже смачно.