. Смачна, легка, соковита і корисна страва з гречки готується швидко і просто.
Для приготування потрібно:
Гречка – 200 г
Вода – 400 мл
Цибуля ріпчаста – 180 г
Морква – 115 г
Помідор – 80 г
Кабачок – 150 г
Часник – 1 зубчик
Сіль і чорний перець – за смаком
Сушений часник – 1 ч. л.
Олія – 2 ст. л
Приготування:
Заздалегідь промиту гречку викладаємо на суху сковороду і обсмажуємо, постійно помішуючи. Робимо це кілька хвилин, поки гречані зернятка не почнуть клацати. Обсмажена гречка – набагато смачніша і розсипчаста. Паралельно обсмажуємо ріпчасту цибулю і часник на інший сковороді.
Моркву і кабачки теж обсмажуємо до м’якого стану,
Додаємо до овочів сушений часник, сіль і перець.
Обсмажену гречану крупу перекладаємо до овочів. Заливаємо водою і тушкуємо під кришкою 15 хвилин.
Потім перемішуємо страву і вимикаємо вогонь. Дамо постояти ще 15 мнуть під кришкою і можна подавати до столу.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!