12 Березня, 2025
Як приготувати соковиту і розсипчасту гречку: рецепт, про який мало хто знає, а я ділюсь з вами, бо дуже смачно виходить

Як приготувати соковиту і розсипчасту гречку: рецепт, про який мало хто знає, а я ділюсь з вами, бо дуже смачно виходить

. Смачна, легка, соковита і корисна страва з гречки готується швидко і просто.

Для приготування потрібно:
Гречка – 200 г

Вода – 400 мл
Цибуля ріпчаста – 180 г
Морква – 115 г
Помідор – 80 г
Кабачок – 150 г
Часник – 1 зубчик
Сіль і чорний перець – за смаком
Сушений часник – 1 ч. л.
Олія – 2 ст. л

Приготування:
Заздалегідь промиту гречку викладаємо на суху сковороду і обсмажуємо, постійно помішуючи. Робимо це кілька хвилин, поки гречані зернятка не почнуть клацати. Обсмажена гречка – набагато смачніша і розсипчаста. Паралельно обсмажуємо ріпчасту цибулю і часник на інший сковороді.

Моркву і кабачки теж обсмажуємо до м’якого стану,

Додаємо до овочів сушений часник, сіль і перець.

Обсмажену гречану крупу перекладаємо до овочів. Заливаємо водою і тушкуємо під кришкою 15 хвилин.

Потім перемішуємо страву і вимикаємо вогонь. Дамо постояти ще 15 мнуть під кришкою і можна подавати до столу.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *