Готую такий салат періодично. Він простий, варити для нього нічого не треба і досить ситний. Іноді використовую замість гарніру до м’яса, так як один із провідних інгредієнтів квасоля.
Салат виходить ніжним та соковитим, із заправкою можна експериментувати. Головне, не беріть найдешевшу квасолю. Від її смаку та м’якості залежатиме і смак салату загалом. Не буду довго описувати салат, тому що краще один раз спробувати, ніж просто слухати про його смакові якості.
Ось що нам знадобиться:
- огірок свіжий – 1 шт
- квасоля червона консервована – 1 банка
- сир твердий – 50 г
- сухарики – 100 г (можна взяти готові або приготувати самим)
- зелень – кріп
- майонез – 2 ст.л.
- часник – 1 зубчик
- сіль, спеції, перець – за смаком
- олія соняшникова – 1 ст.л.
Покроковий рецепт приготування страви:
Сухарики можна взяти готові, але я люблю їх робити сама. Для цього батон чи чорний хліб на ваш смак, нарізаємо кубиками. Кладемо в пакет, додаємо сіль, спеції за смаком (у мене це трави для салату) і трохи збризкуємо олією. Пакет загортаємо і добре трясемо, щоб спеції розподілилися рівномірно. Потім перекладаємо на лист і прибираємо в розігріту до 150 ° C на 5-7 хвилин духовку, залежно від вашої духовки.

Поки сухарики сушаться, нарізаємо салат. Огірки ріжемо довільно, але не дуже дрібно. На мій погляд, кубиком саме те. Потім твердий сир ріжемо кубиком, але трохи дрібкіші. Перекладаємо їх у миску.

З квасолі зливаємо рідину, зелень дрібно січемо і перекладаємо все до решти інгредієнтів. Зелень можна використовувати будь-яку, якщо є кілька видів – додавайте сміливо.
Сухарики до цього моменту мають бути вже готові. Не забудьте витягнути їх і дати повністю охолонути.

Тепер заправлення. У майонез пропускаємо через прес кілька зубчиків часнику (регулюйте на свій смак також), за бажанням можна додати гірчицю. Якщо не любите майонез, замініть сметаною чи класичним йогуртом. Заправляємо отриманою сумішшю салат, перчимо за смаком і все добре перемішуємо.

Щоб сухарі не розмокли в салаті, я роблю так: викладаю салат по облямівці тарілки, залишаючи в центрі порожнє місце, а потім кладу туди сухарики. Салат дуже смачний, огірки та зелень надають йому свіжості, а квасоля та сир ніжної структури. Смачного!
