28 Квітня, 2025
Без різних добавок, безприладів і для будь-якої духовки: найсмачніша домашня ковбаса з печінки та сирого сала

Без різних добавок, безприладів і для будь-якої духовки: найсмачніша домашня ковбаса з печінки та сирого сала

 Рецепт максимально простий, неклопітний і за собівартістю ковбаса виходить недорога. А результат, справді, на висоті, ковбаса щільна, ароматна та дуже смачна!

Нам знадобиться:

  • Печінка яловича – 1 кг. (можна взяти будь-яку печінку)
  • Сало – 200 г.
  • Молоко – 200 мл.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Манка – 3 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Чорний перець
  • Соняшникова олія – для обсмажування
  • Натуральна оболонка (у мене свиняча)

Приготування:

З печінки прибираємо плівки та пропускаємо через м’ясорубку.

Сьогодні у мене яловича печінка, але можна взяти будь-яку. Я роблю так само і зі свинею та з курячою.

Сире сало ріжемо дрібним кубиком і додаємо до печінкового фаршу. Туди ж відправляємо і обсмажену до золотистості цибулю кубиком.

Всипаємо манку, сіль, коріандр та чорний мелений перець.

Вливаємо молоко, ретельно перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб набрякла манка.

Беремо оболонку для ковбас, набиваємо фаршем та зав’язуємо кінці з двох сторін.

Так як фарш рідкий, то набити оболонку можна навіть за допомогою мішка кондитерського або звичайного целофанового пакета.

Форму злегка змащуємо соняшниковою олією, викладаємо ковбаски, вливаємо у форму трохи води і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Через 15 хвилин дістаємо, робимо проколи за допомогою звичайної голки та повертаємо в духовку ще на 30 хвилин.

Через півгодини знову дістаємо, перевертаємо, робимо такі ж проколи та запікаємо ще 30 хвилин.

Після духовки даємо ковбасі охолонути спочатку при кімнатній температурі, а потім забираємо в холодильник на годину-півтори.

Ковбаса навіть без холодильника чудово тримає форму, не кришиться і не розвалюється! Якщо любите печінку, обов’язково скуштуйте цей рецепт, абсолютно нічого складного, а результат на 12 з плюсом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *