27 Квітня, 2025
Всім млинцям млинці ,без борошна – товстенькі, пористі, пишні млинці на манці: в мить розлітаються

Всім млинцям млинці ,без борошна – товстенькі, пористі, пишні млинці на манці: в мить розлітаються

Сьогодні у мене варіант  млинців з  манної крупи — він найбільш простий, і тут нічого не потрібно заздалегідь молоти, варити.

Звичайно, такі млинець на любителя. Але спробувати варто. Вони і справді смачні, особливо, поки теплі.

Зміст
Інгредієнти:
Манка — 400 гр.
Дріжджі — 5 г сухих або 15 г свіжих.
Цукор — 40 г або за смаком.
Яйця — 2 шт.
Вода тепла — 300 мл.
Молоко гаряче — 300 мл.
Сіль — 1/3 ч. л.
Олія — 2 ст. ложки.
Вершкове масло для змащування — за смаком.
По-більше любові і гарного настрою ( обов’язково ).
Приготування:

Манку всипаємо в чашу, зручну для замішування дріжджового тіста. Додаємо сухі дріжджі, цукор, все перемішуємо. Якщо використовуєте свіжі дріжджі, то їх треба розвести в теплій воді, відливши невелику кількість від загальної порції.

Вливаємо в суху масу теплу воду, добре перемішуємо. Накриваємо чашу і прибираємо в тепле спокійне місце на 1 годину.

По закінченню години молоко нагріваємо приблизно до 50 градусів і додаємо його до вже набрякнулого тіста, перемішуємо.

Тепер додаємо яйця, олію, сіль, перемішуємо все ретельно. Знову накриваємо тісто і даємо йому постояти ще хвилин 20.

Коли тісто постояло, можна приступати до випічки млинців. Тісто більше перемішувати не потрібно.

Перед першим млинцем я злегка змащую сковороду олією. Такі млинці можна пекти як на сухій сковороді, так і в невеликій кількості олії. Тісто виходить густим, тому викладаємо його на сковороду і розділимо його ложкою / половником.

Печемо млинці на повільному вогні, під кришкою, з двох сторін до золотистого кольору.

Готові млинці я змащую розтопленим вершковим маслом.

Примітки:

Якщо використовуєте свіжі дріжджі, розведіть їх у воді, потім влийте в сухі інгредієнти. Вода повинна бути теплою, але не гарячою.

Молоко розігріваємо до гарячого стану, але ні в якому разі не кип’ятим.

На останньому етапі, після вистоювання, тісто не перемішуємо.

Пекти такі млинці можна як на повністю сухій сковороді, так і на злегка змащеній олією. Я злегка змащувала сковороду олією перед першим млинцем. Вогонь повинен бути повільним, щоб млинці добре пропеклися і не підгоріли.

Із зазначених пропорцій у мене вийшло 4 млинці на сковороді діаметром 22 см

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *