16 Квітня, 2025
Якщо і дивувати гостей, то лише салатом “Закоханий капітан”

Якщо і дивувати гостей, то лише салатом “Закоханий капітан”

Коли скуштувала цей салат вперше, відразу ж вирішила, що готуватиму його на всі свята. Рецепт простий, продукти всі доступні, а виходить салат смачним та оригінальним.

Ось що нам знадобиться:
Майонез – за смаком.
Відварена картопля – 2 шт.
Морква по-корейськи – 300 гр.
Шпроти – 2 банки.
Свіжий огірок – 1 шт.
Свіжий кріп – за смаком.
Варені яйця – 3 шт.
Кунжут.
Покроковий рецепт приготування страви:

  1. На дно тарілки для салатів попередньо змащену майонезом викладаємо рівним шаром відварену картоплю натерту на великій тертці і змащуємо її майонезом.
  2. Наступним шаром викладаємо морквину по-корейськи та змащуємо майонезом.
  3. Шпроти виймаємо з банок, зливаємо олію, розминаємо вилкою і рівним шаром викладаємо на моркву, потім також змащуємо їх майонезом.
  4. Свіжий огірок очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібним кубиком і викладаємо на шпроти.
  5. Додаємо трохи дрібно нарізаного свіжого кропу та змащуємо майонезом.
  6. Останнім шаром викладаємо подрібнені варені яйця, робимо сіточку з майонезу, посипаємо чорним кунжутом, прикрашаємо (у мене трояндочка з моркви) і прибираємо салат у холодильник на дві години.
  7. Через дві години салат можна подавати на стіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *