Коли скуштувала цей салат вперше, відразу ж вирішила, що готуватиму його на всі свята. Рецепт простий, продукти всі доступні, а виходить салат смачним та оригінальним.
Ось що нам знадобиться:
Майонез – за смаком.
Відварена картопля – 2 шт.
Морква по-корейськи – 300 гр.
Шпроти – 2 банки.
Свіжий огірок – 1 шт.
Свіжий кріп – за смаком.
Варені яйця – 3 шт.
Кунжут.
Покроковий рецепт приготування страви:
- На дно тарілки для салатів попередньо змащену майонезом викладаємо рівним шаром відварену картоплю натерту на великій тертці і змащуємо її майонезом.
- Наступним шаром викладаємо морквину по-корейськи та змащуємо майонезом.
- Шпроти виймаємо з банок, зливаємо олію, розминаємо вилкою і рівним шаром викладаємо на моркву, потім також змащуємо їх майонезом.
- Свіжий огірок очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібним кубиком і викладаємо на шпроти.
- Додаємо трохи дрібно нарізаного свіжого кропу та змащуємо майонезом.
- Останнім шаром викладаємо подрібнені варені яйця, робимо сіточку з майонезу, посипаємо чорним кунжутом, прикрашаємо (у мене трояндочка з моркви) і прибираємо салат у холодильник на дві години.
- Через дві години салат можна подавати на стіл