Сьогодні розповім вам, як приготувати домашній квас, який замінить магазинні аналоги. Рецепт дуже простий і не вимагає специфічних інгредієнтів, все можна знайти вдома.
Покроковий рецепт приготування страви:
Спочатку кип’ятимо воду і заливаємо її у відповідну ємність, наприклад, у миску.
Додаємо в гарячу воду 2 столові ложки цикорію, половину чайної ложки лимонної кислоти та 4-5 столових ложок цукру. Усе ретельно розмішуємо, щоб компоненти повністю розчинилися.
Залишаємо суміш остигати до теплого стану, приблизно як для дріжджового тіста.
Після остигання вводимо у воду 0,5 чайної ложки сухих дріжджів і знову все перемішуємо.
Переливаємо отриману суміш у порожню пляшку об’ємом 1,5 літра, залишаючи трохи місця вгорі для активності дріжджів. Пляшку виставляємо на сонці на 3-4 години, щоб розпочався процес бродіння.
Потім переставляємо пляшку холодильник для охолодження квасу.
Готовий квас виходить помірно солодким, освіжаючим і пінистим. Завдяки додаванню цикорію смак квасу нагадує магазинний, при цьому він має темний насичений колір, хоча в його складі відсутній палений цукор.
Простота та доступність цього рецепту роблять його чудовим вибором для любителів домашнього квасу.
Ось що нам знадобиться на 3 літри:
Цикорій – 2-4 ст.л
Цукор – 8-10 ст.л
Лимонна кислота – 1 ч.л
Дріжджі – 1 ч.л