10 Травня, 2025
Огірочки від Валі! Цього року закрию більше! Усі просять цей рецепт огірків на зиму!

Огірочки від Валі! Цього року закрию більше! Усі просять цей рецепт огірків на зиму!

Кожного року пробувала цей рецепт і завжди залишалась задоволеною! Тепер закатаю більше банок, бо нам не хватило! Такі смачні огірочки виходять!

Інгредієнти:

зубчики часнику

гілочки і парасольки кропу

листя хріну

листя смородини, вишні (за бажанням)

гострий перець (за бажанням)

чорний і духмяний перець горошком

лавровий лист

На одну 1 літрову банку:

Сіль 1 ст. л.

Цукор 2 ст. л.

Оцет 9% 4 ст. л.

Приготування:

На дно стерилізованих банок вкладаю зелень, горошини перців та зубчики часнику. За бажанням, якщо любите гостріше, то можна порізати гострий перець.

З огірків зрізаю хвостики і вкладаю у банки. Засипаю цукром, сіллю і вливаю у кожну банку оцет.

Заливаю банки кип’яток, накриваю кришками. У каструлю кладу рушник, ставлю банки, заливаю кип’яток у каструлю до плечики банок. Ставлю на вогонь, доводжу воду у каструлі до кипіння. З моменту закипання стерилізую 10 хвилин.

Щільно закатую банки стерилізованими кришками.

Перевертаю банки догори дном, укутую рушниками і залишаю до повного охолодження. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *