Морква — невибагливий коренеплід, але часто буває так що урожай виходить кривим і мізерним, але я знайшла вирішення цієї проблеми. І вже протягом багатьох років морква у мене велика, рівна і солодка.
В першу чергу перед посівом моркви, потрібно підготувати грядку. Для цього в склянці води я розводжу 3 г марганцівки. Отриманий розчин виливаю в 10 — ти літрове відро з водою, розмішую і з лійки добре проливаю цим розчином всю грядку під моркву. Таким чином я знезаражую грядки і проводжу профілактичну процедуру від шкідників.
Коли грядка готова, сію моркву. Якщо погода нестійка, до появи сходів накриваю її плівкою, але не завжди, в залежності від погодних умов.
Після появи перших сходів, відразу ж проріджую, не чекаю коли корінці підростуть, щоб менше травмувати рослину. Після проріджування поливаю грядку звичайною водою і через пів години поливаю дуже важливим підживленням.
Готую такий же розчин з марганцівки, в окремій ємності розводжу 3 г борної кислоти і виливаю її в відро з розчином. Все перемішую і проливаю грядку з морквою.
Завдяки бору морква швидко йде в ріст, набирає масу, в загальному зростає як скажена. І що мене приємно здивувало, морквяних мух на моїх грядках немає взагалі.