Пропоную Вам рецепт густого полуничного джему або повидла з полуниці на зиму. Полуничний джем незамінний взимку для ароматної випічки, а тим більше коли в сім’ї всі ласуни, а коли спекти не завжди виходить, цей продукт виручить вас.
Інгредієнти:
будь-яку кількість полуниці – у мене 3 кг;
така ж кількість цукру за вагою (1:1) – у мене 3 кг
агар-агар – 2 ст. л.
Приготування:
Полуницю необхідно ретельно промити, очистити від хвостиків та пошкоджень. Перетерти у блендері. Додати цукор, перемішати.
Проварити 30 хвилин, обов’язково знімаючи пінку (якщо хочете чистий джем).
Не відходьте від плити: маса збільшиться в обсязі і через пінку сильно підніматиметься.
Дайте охолонути і знову проваріть 30 хвилин. Вдруге пінка вже не з’являтиметься.
Додайте дві столові ложки (таку кількість я використала на 3 кг полуниці) вже набряклого агар-агару. Перемішайте та проваріть 3 хвилини.
Готово! Можна ховати у баночки! Не забудьте попередньо простерилізувати свої баночки і кришечки зручним для вас способом.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно