Варення виходить неймовірно смачним і з великою кількістю соку, який можна використовувати для різних десертів, у вигляді просочення для випічки, а з вишень можна робити декор.
Продукти, які вам будуть потрібні:
- дин кг вишні;
- один кг цукру;
- 200 мл води;
- 3,5 г лимонної кислоти.
Покроковий процес приготування
У воду всипати цукор, розмішати і помістити на вогонь невеликої інтенсивності. Варити, поки сироп не закипить.
Після всипати лимонну кислоту і варити ще сім хвилин. За цей час кілька разів помішати.
Вишню помити і дати їй стекти.
Вишню перекласти в каструлю або миску і залити киплячим сиропом. Втопити ягоди в сиропі і відставити убік на десять хвилин.
Потім сироп злити назад в каструлю, помістити знову на вогонь і після закипання, прокип’ятити сім хвилин.
Знову залити вишню, перемішати і відставити убік на 25 хвилин.
Ще раз закип’ятити сироп і 7 хвилин потримати на вогні.
Банки необхідно простерилізувати. Робити це можна так, як вам більше подобається.
Розкласти вишні по ємкостях (наповнювати слід наполовину об’єму, решта заливається сиропом) і залити киплячим сиропом. Закрутити кришки, перевернути, укутати і нехай варення остигає.