Початок процесу приготування сала здавався мені досить нескладним, і в цьому його пишнота. Вибір між салом з м’ясними прошарком та чистим салом залишається за вами. Особисто я віддаю перевагу салу з прошарком.
Покроковий рецепт приготування страви:
- Спочатку необхідно порізати сало на шматки середнього розміру, приблизно 5 см завтовшки. Товстіші шматки будуть солитися довше і менш ефективно.
- Далі потрібно приготувати розсіл, розчинивши сіль у ледь теплій воді. Шматки сала укладаємо в банки і заливаємо отриманим розсолом.
- У кожну банку додаємо лавровий лист, часник (найкраще заздалегідь його придавити), а також сушену зелень.
- Закриваємо банки кришками, струшуємо для ретельного перемішування і ставимо у прохолодне місце на 12-15 годин.
Після цього часу сало вже буде готове до вживання, але для більшої ароматності можна додати свіжий дрібно нарізаний кріп, змішаний з подрібненим часником, і помістити сало в морозильник на 1-1,5 години.
Альтернативний варіант – натерти сало запашним чорним перцем.
Тепер сало повністю готове і перетворюється на чудову закуску, яка ідеально підходить до будь-якого столу.
Для засолювання 1 кг сала буде потрібні такі інгредієнти:
Вода (кип’ячена, охолоджена) – 1 літр;
Сіль велика – 1 склянка;
Лаврові листочки – 3 штуки;
Зубчики часнику – 3 – 5 штук;
Сушена зелень – дрібка ;
Запашний перець – 5 – 8 горошин.