25 Травня, 2025
Такий компот закриваю щороку: фруктовий мохіто на зиму. Діти будуть у захваті

Такий компот закриваю щороку: фруктовий мохіто на зиму. Діти будуть у захваті

Компот з апельсинів із м’ятою можна заготовити на зиму або насолоджуватися ним відразу після охолодження. Смак у цього компоту апельсиново-м’ятний, набагато кращий за будь-яке магазинне газування. Готується дуже просто і напевно вас порадує!

Покроковий рецепт приготування страви:
Ретельно вимийте апельсин, наріжте на його часточки завтовшки близько 0,5 см. Якщо є кісточки – видаліть їх.

Ретельно промийте інші ягоди та фрукти (у мене вишня, абрикос та чорна смородина). У абрикосів видаліть кісточки і часточками наріжте їх.

Стерилізуйте банки заздалегідь. Викладіть у банки фрукти, потім додайте порівну апельсину і м’яти по одній гілочці в кожну банку.

Залийте окропом банки і просто накрийте стерилізованими кришками. Залишіть остигати банки до кімнатної температури.

Коли вода охолоне в банках, злийте її в каструлю. Якщо компот робите з однакових фруктів, можна воду злити відразу з усіх банок. Так як у мене три різні смаки, цю процедуру виконувала окремо для кожної банки.

На одну банку (1 літр) додайте цукру 90 г (за смаком). Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Коли компот закипить, залийте його назад у банку і закатайте кришкою.

Переверніть вгору дном банки, укутайте рушником і залиште до охолодження в теплому місці. Компот готовий! Смачного!

Ось що нам знадобиться на 1літрову банку:
цукор – 90 гр (+/-) (на ваш смак)
апельсин (великий) – 1/3 частина
м’ята-гілочка (10 см)
Фрукти – будь-які (вишня, смородина, яблука, абрикоси, слива тощо) до смаку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *