Пам’ятайте, що схильність до гіркоти мають гладкі темні сорти. Просто вибирайте гібриди, які в принципі не гірчать, навіть при недотриманні правил вирощування. Та й в цілому, догляд за ними куди більш простий.
Також огірки краще вирощувати в теплиці. Там легше підтримувати оптимальні умови для цього примхливого овоча. Але навіть в теплиці, така неприємність, як гіркота, все одно може виникнути, тому не варто поспішати з посадкою навесні, поки остаточно не встановиться погода.
Що можна зробити, якщо огірки гірчать

Якщо огірок гірчать, зробити з іншими плодами вже нічого не вийде. Але їх все одно можна використовувати в їжу, счистивши гірку шкірку, або такі плоди можна залишити для засолювання. Адже теплова обробка руйнує кукурбітацин, а тим більше при засолюванні гіркота відчуватиметься не буде.
Щоб використовувати плоди в салат, можна спробувати замочити їх в трохи підсоленій воді на пару годин. Якщо огірок занадто гіркий, спробуйте поміняти воду кілька разів.
Є ще один метод — зріжте шматочок огірка і потріть по колу зрізу. Виділиться біла піна, яка і містить гірку речовину. Якщо змити її або витерти, гіркий смак зменшиться.
Але головне знайте, що гіркі огірки абсолютно не шкідливі, навіть навпаки.