Щоб забезпечити себе зеленню на весь рік, а не тільки використовувати її в сезон, ми рекомендуємо вам, скористатися простими і корисними порадами.
1 метод. Всю зелень дуже добре промиваємо і просушуємо.
Зелень дрібно січемо і укладаємо зелень з пластикову пляшку, будь-яку. Струшуємо, щоб більше влізло. Закриваємо кришкою і відправляємо в морозильну камеру.
Такий метод добрий тим, що всередині пляшки не будуть утворюватися кристали льоду, а зелень не вбере в себе запахи з морозильної камери.
2 метод. Беремо форму для льоду або форму для яєць, викладаємо в клітинки зелень, заливаємо водою і заморожуємо. Коли такі формочки замерзнуть, складаємо в пакет і зберігаємо в морозильній камері.
Це зручно — береш одну формочку і кидаєш в суп або іншу страву.
3 метод. Нарізану зелень розкладаємо по невеликих пластикових контейнера- і накриваємо їх кришками, ставимо в морозильну камеру.
Зручно тим, що зелень не вбирає чужі запахи і компактно зберігається.
4 метод. Розподіляємо зелень по щільним харчовим пакетам, закручуємо пакети в ковбаски, видавлюючи повітря. Складаємо в морозильну камеру.
Цей метод дозволяє компактно зберігати багато зелені і овочів.
5 метод. Зелень не ріжемо, пучок укладаємо в пакет, звертаємо в трубочку і в морозильну камеру.
Такий метод допомагає зберігати порцію цілої зелені для фарширування. Наприклад для запікання риби в духовці.