Один із найпростіших способів заготівлі кабачків на зиму. Виходять дуже смачні, дуже хрусткі кабачки. Вперше такі кабачки я пробувала у 2015 році. Напрочуд, зараз рецепт переживає нову хвилю популярності. Тому й публікую його, навіть із старою фотографією.
Кабачки по-болгарськи
3 кг кабачків
2 л води
200 г цукру
3 ст. з гіркою солі
250 г оцту 9%
парасольки кропу
листя хрону
6 штук лаврового листя
1 ч. ложка чорного перцю горошком
1 ст. ложка зерен гірчиці
зубчики часнику (2-4 штуки на банку)
Приготування:
Кабачки помити та нарізати кружечками.
Вимити зелень, почистити часник та розкласти у стерильні банки.
Приготувати маринад: у велику каструлю налити воду, додати сіль, цукор, лавровий лист, чорний перець і закип’ятити.
Потім влити оцет і довести до кипіння. Опустити в киплячий маринад кабачки, накрити кришкою та тримати на вогні 5-7 хвилин.
Періодично мішати ложкою, щоб усі кабачки “скупати”. Вимкнути.
У підготовлені баночки розкласти ложкою гарячі кабачки. Маринад довести до кипіння, залити кабачки і закатати.
Банки перевернути, укутати до повного остигання.
Вихід готового продукту – 4 літри