9 Червня, 2025
«Лінива страва» з кабачків, картоплі та фаршу — відправила в духовку і вечеря готова

«Лінива страва» з кабачків, картоплі та фаршу — відправила в духовку і вечеря готова

Ця страва рятує мене, коли часу на приготування вечері є зовсім небагато або не хочеться довго стояти біля плити.

Впевнена, що цей рецепт знайомий багатьом господиням. Насправді, це той же рататуй, тільки з фаршем. Я підгледіла його в інтернеті і тут же вирішила спробувати. Тим більше, свіжі кабачки і молода картопля під рукою.

Що потрібно:

  • Кабачки — 2 штуки
  • Фарш — 400 грам
  • Картопля — 2 штуки
  • Помідор — 2 штуки
  • Сметана — 2 столові ложки
  • Сир м’який — 150 грам
  • Цибуля — 1 невелика цибулина
  • Сіль, перець, спеції — за смаком

Готуємо

Я зазвичай відразу готував фарш. Цибулю нарізаю дуже дрібно. Фарш викладаю в глибоку миску, сюди ж додаю цибулю і спеції, трохи солю. Добре перемішую і залишаю.

Кабачки беру молоді, тоді з них не потрібно знімати шкірку і видаляти насіння. Нарізаю їх кружками. Кружки по ширині роблю приблизно 1-1,5 сантиметра. Картоплю чищу і також нарізаю кружками. І помідори ріжу кружечками. Буде ідеально, якщо кабачок, картопля і помідори будуть приблизно однаковими в діаметрі.

Для цієї страви я завжди беру НЕ деко, а форму для запікання. У неї зручніше викладати овочі. Беру спочатку кабачок, на нього кладу трохи фаршу, а зверху кружок картоплі. З іншого боку на кабачок кладу кружок помідора. Овочі викладаю в форму на ребро так, щоб кружок картоплі від однієї «заготовки» стикався з кружечком помідора від іншої «заготовки». Зверху овочі промазую сметаною і посипаю тертим сиром. Відправляю в розігріту духовку приблизно на годину.

Часу на приготування такої вечері у мене йде зовсім небагато. Поки овочі запікаються, я можу зайнятися й іншими справами. А коли вечеря готова, дістаю її з духовки і годую родину.

Приготуйте таку вечерю своїй родині, будьте впевнені, вона їм обов’язково сподобається!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *