Не знаєте, що приготувати з кабачків – запишіть цей рецепт! Ці овочеві котлети з кабачком та курячим фаршем виходять такими соковитими, ароматними та ніжними, що хочеться готувати їх знову та знову. А найголовніше все просто і доступно.
Покроковий рецепт приготування страви:
Кабачок і цибулю натріть на великій тертці, а картоплю – на дрібній.
Порада: Якщо кабачок дуже соковитий, злегка відіжміть зайву рідину, але не перестарайтеся – волога надає котлетам соковитості.
Додайте до овочів подрібнений часник, яйця, курячий фарш та дрібно нарізану зелень. Посолити, поперчити і ретельно перемішати.
Всипте манну крупу та ще раз добре перемішайте. Залишіть масу на 10 хвилин, щоб манка трохи набрякла і котлети краще тримали форму.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Формуйте котлети ложкою та викладайте на сковороду. Смажте під кришкою на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін (приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку).
Котлети можна подавати з йогуртовим чи часниковим соусом, сметаною чи томатною заправкою. А в холодному вигляді вони теж прекрасні – зручно брати із собою на пікнік чи в дорогу.
Ось що нам знадобиться:
1 кабачок (середній)
1 картоплина
1 цибулина
2 яйця
300 г курячого фаршу
3 ст. л. манної крупи
Сіль, перець, часник – за смаком
Зелень (петрушка, кріп) – за бажанням
Олія для смаження