Шукаєте варіант легкої, але ситної страви для всієї родини, обов’язково скуштуйте ці ніжні рулетики з кабачків з м’ясною начинкою. Вони виходять ароматними, м’якими і буквально тануть у роті. А готуються – просто і без зайвої метушні!
Покроковий рецепт приготування страви:
Наріжте кабачки тонкими довгими слайсами (як рулетики). Посоліть, залиште на 10 хвилин – щоб вони стали м’якшими і пластичнішими. Після – промокніть паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
У мисці змішайте фарш, дрібно нарізану цибулю та відварений рис (мажна нарізати залишки кабачка і додати у фарш). Додайте сіль, перець, паприку – за смаком. Добре перемішайте до однорідності.

На кожну скибочку кабачка викладіть трохи фаршу. Акуратно заверніть у рулет, закріплювати зубочистками не потрібно – тримається сам.
Викладіть рулетики в глибоку сковороду або сотейник щільно один до одного.
Приготуйте соус: в окремій мисці змішайте сметану, томатну пасту та воду до однорідності. Залийте соус поверх рулетиків.

Накрийте кришкою та тушкуйте на середньому вогні приблизно 40 хвилин. Смачного!
Корисні поради:
Можна використовувати індичку або курку для більш легкої версії.
Рис можна замінити на булгур або навіть кіноа.
У соус за бажанням можна додати подрібнений часник або зелень.
Ця страва ідеально підійде як для сімейної вечері, так і гостей. Смачно, ситно, корисно та дуже просто!
Ось що нам знадобиться:
Кабачки – 2 шт. (невеликі, молоді)
Цибуля – 1 шт.
Фарш м’ясний (свинячий, яловичий або змішаний) – 250 г
Рис – ½ склянки (попередньо відвареної до напівготовності)
Сіль, чорний перець, паприка – за смаком
Сметана – 2 ст. ложки
Томатна паста – 2 ст. ложки
Вода – 1 склянка