Заготівля вишні на зиму може бути простою та зручною, якщо знати всі тонкощі процесу. Для цього методу не потрібні ні цукор, ні стерилізація, ні складне приготування. Спробуйте, дотримуйтесь рецепту та насолоджуйтесь результатом взимку.
Покроковий рецепт приготування страви:
Вимийте банки та заповніть їх вишнею до країв.
Каструлю велику закип’ятіть із водою, щоб банки залити.
Залийте кип’яток до країв кожної банки і відразу накрийте кришками.
Накрийте банки теплим пледом та залиште на 20-30 хвилин. Це забезпечить гарне прогрівання вишні.
Після того, як банки охолонуть, надягніть кришку-сито або використовуйте пластикову кришку з виконаними отворами.
Злийте воду з кожної банки назад у каструлю. Додайте в каструлю 100 мл води та доведіть до кипіння.
У кожну банку з вишнею додайте по половині ложки чайної лимонної кислоти. Коли вода в каструлі закипить, залийте її у банки.
Закрийте банки кришками та закрутіть за допомогою спеціального пристрою.
Переверніть банки нагору дном і знову накрийте пледом.
Через 24 години вони будуть добре прогріті і їх можна буде прибрати на зберігання до зими.
Ось що нам знадобиться:
Вишня
Кип’яток