22 Червня, 2025
Подруга пригостила котлетами з курячих сердець. Такі смачні котлети я давно не їла

Подруга пригостила котлетами з курячих сердець. Такі смачні котлети я давно не їла

Була в гостях у подруги, у них на вечерю були котлети. Я вперше не змогла визначити з якого м’яса вони зроблені. Як виявилося з курячих сердечок.

Багато проходять стороною субпродукти вважаючи їх їжею другого сорту. Хоча в кулінарії це особливий напрямок. Поживна цінність субпродуктів нічим не поступається м’ясу.

Сьогодні і я вирішила здивувати своїх рідних не дуже звичайними котлетками.

Нам знадобиться:

  • 500 гр. курячих сердечок,
  • хліб бородинський (можна будь-який темний, але мені подобається саме цей),
  • яйце,
  • цибуля,
  • часник,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

Для обсмажування: панірувальні сухарі і соняшникова олія.

Покроковий рецепт приготування:

Курячі сердечка ретельно промила і промокнула паперовими рушниками. Пропустила сердечка через м’ясорубку, з цибулею, часником і бородінським хлібом (хліб попередньо не замочувала, як для звичайних м’ясних котлет).

Вбила яйце, посолила, приправила чорним меленим перцем.

Перемішала до однорідної маси. Відставила в сторону на пів години. За цей час хліб ввібрав в себе зайву вологу і фарш вийшов більш щільним. Сформувала відразу всі котлети.

Розігріла сковорідку з рослинним олією. Обваляла котлети в панірувальних сухарях. Смажила з двох сторін до рум’яної скоринки на середньому вогні накриваючи кришкою.

Виклала котлети в глибоку миску і накрила кришкою. Вийшли м’які, соковиті котлети з незвичайним смаком. Всі домашні залишилися задоволені і також як і я не змогли вгадати з якого м’яса вони зроблені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *